Ii praesti in,, baie de ulei''.Tai cantitatea de cartofi dorita(in felii cat mai subtiri), astepti sa se incalzesca dine uleilul.Torni cu grija cartorii) scursi bine de apa). Care ar trebui sa plutesca la suprafata.In principiu lasi cam 3-4 minute.Si ii intorci.Ii scoti pe hartie absorvanta.
Ii prajesti la foc mai mare si nu ii acoperi dupa ce-i scoti din tigaie (sau ceaun).
Nu trebuie sa umpli toata tigaia, ca de-ia se-moaie ca n-au loc sa se prajeasca! Stiu din experienta!
Lasi uleiul să se incingă in ceaun, si după pui cartofii dar nu toti odată ci pe rînd, si să vezi ce crocanti ies.
Buna!
Uite un mic secret aici,
http://www.ghid-culinar.ro/......canti.html
Sa ai pofta!
Te pup!
Bună!
Se folosesc cartofi roşii (preferabil). Ii tai felii subţiri, îi pui în uleiul încins, îi prepari la foc mare/"iute", nu acoperi tigaia cu capac; iar dacă vrei să se prăjească mai repede, atunci îi faci în mai puţin ulei (dar sunt mai greu de întors). Se pot face şi în mai mult ulei ("baie de ulei"), sunt mai uşor de întors.
Când sunt gata prăjiţi, NU-i mai acoperi cu capac după ce i-ai scos, îi sărezi şi se pot consuma: vor fi mai "crocanţi".
Toate cele bune.
Ii lasi in ulei mult 5 minute in timp ce ei sa prajesc si dupa ce ii scoti ai sa vezi ca sunt crocanti
Eu dupa ce ii spal ii usuc foarte bine de apa cu prosoape de hartie si ies perfecti.
1 : Cartofii* cu doi i, pentru ca sunt mai multi;
2 : Iti ies* moi, tot la fel, pentru ca sunt mai multi;
Asyul95 întreabă: