Întrebare recomandată | IfICanIhelpYou a întrebat:

Cum se fac cartofii pai mai crocanti? Mereu imi ies moi!

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

Ii praesti in,, baie de ulei''.Tai cantitatea de cartofi dorita(in felii cat mai subtiri), astepti sa se incalzesca dine uleilul.Torni cu grija cartorii) scursi bine de apa). Care ar trebui sa plutesca la suprafata.In principiu lasi cam 3-4 minute.Si ii intorci.Ii scoti pe hartie absorvanta.

14 răspunsuri:
| alexandruth a răspuns:

Foloseste cartofi rosii, aia albi sunt pentru pireu si iasa... moi. big grin

| zdrangoi a răspuns:

Ii prajesti la foc mai mare si nu ii acoperi dupa ce-i scoti din tigaie (sau ceaun).

| Seducatorul a răspuns:

Nu trebuie sa umpli toata tigaia, ca de-ia se-moaie ca n-au loc sa se prajeasca! Stiu din experienta!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Lasi uleiul să se incingă in ceaun, si după pui cartofii dar nu toti odată ci pe rînd, si să vezi ce crocanti ies.

Alte răspunsuri
| AriadnaTPU a răspuns:

Trebuie sa ii lasi la foc mai mare, dar sa nu pui foarte multi in tigaie.

| MonnicaM a răspuns:

Sa nu pui foarte multi in tigaie si nu-i acoperii cu un capac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite un mic secret aici,
http://www.ghid-culinar.ro/......canti.html
Sa ai pofta!
Te pup!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Se folosesc cartofi roşii (preferabil). Ii tai felii subţiri, îi pui în uleiul încins, îi prepari la foc mare/"iute", nu acoperi tigaia cu capac; iar dacă vrei să se prăjească mai repede, atunci îi faci în mai puţin ulei (dar sunt mai greu de întors). Se pot face şi în mai mult ulei ("baie de ulei"), sunt mai uşor de întors.

Când sunt gata prăjiţi, NU-i mai acoperi cu capac după ce i-ai scos, îi sărezi şi se pot consuma: vor fi mai "crocanţi".

Toate cele bune.

| sacura a răspuns:

Nu pune foarte multi in tigaie si nu pune capac happy

| coco4000 a răspuns:

Ii lasi in ulei mult 5 minute in timp ce ei sa prajesc si dupa ce ii scoti ai sa vezi ca sunt crocanti

| PikaPiku a răspuns:

Eu dupa ce ii spal ii usuc foarte bine de apa cu prosoape de hartie si ies perfecti.

Alte răspunsuri
| Iulian_Mihai_1994 a răspuns:

1 : Cartofii* cu doi i, pentru ca sunt mai multi;
2 : Iti ies* moi, tot la fel, pentru ca sunt mai multi;