Depinde. Hai sa-ti spun cum i-am facut eu. Am spalat castravetii, am curatat hrean, spalat cimbru si marar, curatat usturoi si cred ca atat (mai trebuia ardei iute, dar nu aveam si nu am pus). Pui castravetii cu cimbru, marar, hrean, usturoi, telina in borcane, iar apoi torni peste ei fie apa cu sare fie o compozitie anume. Eu am folosit o chestie de la dr. oetker pentru muraturi. E un plic pe care il amesteci cu apa, otet, zahar si parca sare. Il torni peste compozitia pusa in borcan, pui capacul si dupa ce se raceste ii pui in camara.
2 retete. In saramaura la 1 l de apa, 1 lingura de sare grunjoasa iar la 5l compozitie 1 lingura in plus + 1 cana de otet, foi de dafin, boabe de mustar si piper. Asta pentru cca 5-8 kg de castraveti. (dar pentru iarna e cam devreme).
Nu uita de crengute de marar si frunze de visin + usturoi+ hrean.
In otet, in borcane de 800 ml se pun castraveti si apoi otet pana la dunga mai mata de pe peretele borcanului (cca un deget) aici se pun inclusiv ceapa taiata... in rest ca mai sus. Se pot pune si acum.
Buna,
Daca nu ai un beci racoros, este prea devreme sa pui castravetii. Exista castraveti murati in otet si acestia se pun mai devreme si castraveti murati in sare care se pun mai tarziu. Gasesti pe Gustos.ro sau pe Retete culinare toate amanuntele.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/castraveti-murati-in-saramura-2.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/castraveti-in-otet-8.html
http://www.reteteculinare.ro/......rati-1121/
http://www.reteteculinare.ro/......otet-7282/
Mai poti cauta si pe alte site-uri daca nu te ajuta.