Hey... uite un site care te invata sa faci clatite http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Clatite-e0.html Sper ca te-am ajutat si spor la treaba dar mai ales pofta buna!
Salut, pai se iau:
2 oua
250 gr. faina
500 ml lapte (sau maestec lapte cu bere sau apa minerala ca sa iasa mai fine - daca vrei)
1 lingura ulei
putina sare
Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sarea si putin lapte - cat sa se omogenizeze compozitia si pe urma se adauga restul de lapte. Se lasa cam 30 min. la frigider dupa care te apuci de treaba!
De obicei fac de 2 ori reteta asta - ca sa intelegem ceva!
Spor la treaba!
Buna! Clatitele se fac in urmatorul fel : 1. Ia un bol 2.Ia laspte/apa 3.toarna laptele/apa in bol 4.ia 2 oua si spargele(albusul si galbenusul sa fie in bol) 5. pune sare si esenta de rom/lamaie(jumatate de sticluta) 6.acum ia mixerul si amesteca 7.ps adauga si putin ulei 8. incinge tigaia si adauga ulei 9.ia un polonic si pune (aluatul) in tigaie 10. intoarce clatita(cand observi ca se coace*sa n-o lasi sa arda*) 11. pune-o pe o farfurie Acum unge-o cu gem de care doresti si pofta buunaaa
Clatite (II)
* Adauga parerea ta!
*
Voteaza *
(nota 5 din 2 voturi)
5 2
Ingrediente:
100 g faina
300 ml lapte
2 oua
2-3 lingurite apa minerala
o lingurita de esenta (15 ml rom sau vanilie)
o lingurita de ulei
un varf de cutit de sare
Preparare:
Se pun intr-un vas galbenusurile, 50 ml lapte, uleiul, sarea, esenta, si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase. Apoi se bat albusurile spuma si se adauga si ele la compozitie. In final se adauga laptele ramas si apa minerala pentru a fi pufoase. Se amesteca pana se omogenizeaza.
La preparare se foloseste o tava de teflon. Se foloseste o cana cu ulei. Se umezeste tava cu ulei - se toarna cate o lingura, se intinde pe toata suprafata apoi se scurge inapoi in cana, dupa care se pune un polonic de compozitie - cat sa fie clatita destul de subtire, bineinteles in functie de tigaie - se intinde pe intreaga suprafata si se pune pe foc. Se intoarce clatita si dupa ce se rumeneste se scoate pe o farfurie. Operatia se repeta pana terminati compozitia.
Si eu fac clatite si e foarte usor, dar ai grija cum le intorci ...sa nu se lipeasca de tavan. sper ca te-am ajutat.succes.funda.pliz?
Deci... ai nevoie de: un bol mare, lapte/apa, 2 oua sare, esenta de rom/lamaie, si faina(preferabil 1kg) si ulei: pune laptele in bol, sparge ouale in bolul cu lapte, pune putina sare, esenta de rom, si putin ulei si pune faina. Amesteca cu mixerul. In timpul asta, incinge tigaia si toarna un pic de ulei. Ia din aluatul facut un polonic si pune-l in tigaie. Dupa 1 minut si 30 secunde intoarce clatita pe partea cealalta cu o paleta de preferabil. Apoi pune-o pe o farfurie si unge-o cu gem. Acum continua tot asa pana ce ai terminat compozitia. Unge cu gem clatitele si... POFTA BUNA!
Pai:Uite reteta mea:
INGREDIENTE:
-500 ml apa minerala/sifon sau 500 ml lapte
-1 ou
-faina
-esenta de vanilie(sau altceva pentru miros)
-ulei(nu prea mult)
MOD DE PREPARARE:
Intr.un vas gradat pui tot laptele(sifonul),apoi adaugi oul,amesteci cu un tel mic, pui putina esenta de vanilie, adaugi treptat faina pana se obtine un lichid mai consistent. Apoi pui ulei pana ies cam 2 bule la suprafata si amesteci.
Acum trecem la partea mai greuta...pui o tigaie(eu folosec o tigaie Tefal din aceea cu bulinuta) la incins, apoi dupa ce tigaia este incinsa(! nu pui ulei in ea!) pui in tigaie un polonic mic plin cu continut, apoi imprasti continutul in tigaie pana ia forma ei. dupa cateva zeci de secunde incepi sa misti tigaia pana ce clatita se desprinde apoi o intorci. Sper sa.ti fi fost de folos si sa fi inteles ceva! Spor la munca!
Pai, alexik, sa stii ca nu e foarte greu pentru ca mai intai se face compozitia din: -3-4 oua, vreun litru de lapte amestecat cu apa minerala (apa minerala le face mai fragede ), cu 4 linguri de zahar si apoi incepi sa le amesteci pe toate cu faina de grau pana se ingroasa si omogenizeaza... dupa aceea iti trebuie: o tigaie ca de prajit cartofii pai, in forma de cerc si dupa aceea iei un servetel prosop, mare stii tu de ala la rola, iei 2 servetele, si pe unul il mototolesti si dupa aia pe celalalt il pui ca sa-l invelesti, sa-l cuprinzi pe cel mototolit. Dupa aceea iei intr-un bol niste ulei, inmoi servetelele in e si ungi tava. Dupa aceea dai drumul la foc si iei un polonic mediu dupa care torni in tigaie cu polonicul mediu cam plin il pui si torni compozitia in tigaie. cam dupa 1 minut, observi ca in mijlocul clatitei nu mai este acel aluat lichid galben, s-a copt si dupa aceea daca nu poti sa intorci cu paleta, iei 2 furculite si intorci clatita, lasi inca 30 de sec. si o scoti, apoi iar ungi tava si tot asa.
iuzarneim_9000 întreabă:
LisaJulie întreabă: