Http://www.petitchef.ro/retete/gogosi-pufoase-fid-569260 poate asta te ajuta :)
Ingrediente:
500 gr faina
5 linguri zahar
2 oua si un galbenus (sau 3 oua mici)
200 ml lapte cald
25 gr drojdie proaspata
un varf de cutit sare
se mai poate pune zahar vanilat (dar atunci se scade din cantitatea de zahar)
Am facut aluatul la masina de paine:
- am pus drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 100 ml de lapte intr-un pahar si le-am lasat sa creasca cam 10-15 min.
- am pus in masina de paine ouale, restul de lapte, sarea
- apoi am pus faina amestecata cu zaharul
peste faina am pus amestecul de drojdie si am dat drumul la programul pentru aluat
Am scos aluatul din masina, l-am intins pe masa infainata nu foarte subtire (cam 1 cm grosime), am decupat forme rotunde cu un pahar.
Le-am mai lasat pe masa vreo 15 min.
Se prajesc apoi gogosile in uleiul bine incins, la foc potrivit, pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot pe un servet sa se aboarba uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Se mai pot pune si diverse sosuri (ciocolata, caramel, dulceata) peste ele.
Succes la gatit si pofta buna!
1, 5 kg faina alba
3 cubulete drojdie (100 gr praf)
3 lingurite zahar tos
2 oua
150 ml ulei
1 pahar de lapte
sare dupa gust, ulei pentru prajit
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu zaharul si cu laptele care s-a incalzit in prealabil si se lasa 5 minute.
Se toarna peste faina, se adauga si oualele battue, uleiul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat destul de elastic.
Aluatul se lasa la crescut 30 de minute, la cald.
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se imparte in cilindri subtiri si lungi, care se ruleaza, in spirala, de la jumatate.
Intr-un vas de fonta (preferabil tuci) se pune ulei la incins si cand este foarte bine incins se pun gogosile rasucite.
Se lasa pana devin aurii-cafenii si apoi se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de ulei.
Tips:
Se servesc fierbinti, cu zahar pudra deasupra.