Pateuri cu branza
Timp de preparare (panificatie si patiserie):
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 ou
Umplutura:
150 g branza de vaci
unt proaspat (cat o nuca)
2 linguri de lapte
1 ou
1 lingurita dc faina
sare 1. Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire.
2. Pentru umplutura, se framanta branza de vaci sau de oi cu untul, se adauga oul, laptele, faina, zaharul si sare cat trebuie.
3. Din foaia intinsa se taie rondele cu o forma mica de tabla (cat gura unui pahar de vin).
4. Jumatate din numarul lor se asaza pe tava de copt.
5. Se umezesc usor, cu o pensula cu apa.
6. La celelalte rondele de aluat, se taie mijlocul cu o forma ceva mai mica (cat gura unui paharel de tuica).
7. Fiecare cerc exterior este asezat peste o rondela din tava, cu atentie, sa se potriveasca bine marginea.
8. Se pune la mijloc putina branza, iar deasupra se asaza rondul taiat cu forma cea mai mica.
9. Se ung cu ou batut si se coc la cuptor la foc iute.
DorelConstantin întreabă:
anonim_4396 întreabă: