Bună!
Vezi diverse reţete de răcituri la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/racituri-piftie-de-porc.html
http://www.bucataras.ro/......c-194.html
http://www.petitchef.ro/retete/racituri
http://www.lalena.ro/165-reteta-Racituri-de-pui-Piftie.html
http://www.teoskitchen.ro/2008/01/racituri-piftii.html
http://www.reteteculinare.ro/......ituri-485/
http://www.reteteculinare.ro/......porc-4439/
http://www.caietulcuretete.com/2009/12/racitura-de-pui.html
http://www.retetecalamama.ro/tag/racituri
http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-racituri-sort-cookbook-p1.html
http://www.mondocucina.ro/content/Piftie-de-pui.aspx
http://www.gustos.ro/retete-culinare/piftie-de-ciolan-afumat.html
http://www.youtube.com/watch?v=oq5Kf8Td4gQ
http://www.youtube.com/watch?v=5MSqUihN4hc
Toate cele bune.
Buna!
RACITURI
1 jumatate de cap de porc (cu tot cu ureche), 3, 4 picioare de porc, 3, 4 limbi de porc, 300-400 g. pulpa de porc, apa cat sa acopere bine ingredientele, sare dupa gust, boabe de piper, 1 ceapa mare1 capatana de usturoi, 4, 5 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1radacina pastarnac, 1 telina mica, 1 jumatate de ardei rosu, 2, 3 catei de usturoi pentru aroma (se adauga la final), 2, 3 foi de dafin (optional).
Se spala in mai multe ape picioarele, limbile, capul si carnea de porc. Se aseaza apoi intr-o oala incapatoare, cu atata apa cat sa treaca (cu minim doua degete) peste ele.
Se pune totul la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Se adauga boabele de piper, ceapa, cateii de usturoi (intregi), ardeiul si zarzavaturile pentru supa. Se lasa la fiert 3 ore sau pana cand carnea se desprinde usor de pe oase…de-abia atunci e gata!
Se pune totul, din nou, la foc, pana cand se infierbanta supa.
Se scot apoi carnurile, iar in zeama ramasa se adauga usturoiul dat prin presa (macinat) si foile de dafin. Se lasa sa mai dea cateva clocote dupa care se strecoara.
Carnea se taie in bucati potrivite si se aseaza in castroane.
Torni deasupra zeama strecurata, usor, sa nu se "tulbure" compozitia.
Se lasa la rece cateva ore si se pot servi. Se poate adauga si un praf de boia dulce deasupra fiecarei portii.
Te pup!
Racituri (piftie) de porc
Mod de preparare:Ingrediente:
Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se inlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc.
Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza si se adauga putina apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.
Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase.
Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos. Supa se lasa sa se raceasca si se strecoara.
Se adauga usturoiul strecurat. Supa astfel pregatita se toarna peste carne in farfurii sau in forme.
Se pastreaza la rece.
Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc
1
250 kg cap de porc
500 g carne de porc
150 g ţelină
150 g morcovi
150 g ceapa
75 g usturoi
50 g sare
2 ouă fierte.
Mersii...da...de unde cumpar eu 250KG de cap de porc?!?!
Se fiebe carnea pana se poate da jos de pe os.Cu 5-10 minute inainte de a se da jos de pe foc se pune un praf de sare si usturoi, apoi se arunca usturoiul si da carnea jos de pe oase si apoi se pune-n boluri compozitia. Apoi se lasa la racit.