Cea mai simpla metoda?
Cumperi un blat de tort, creme instant de la Dr Oetker.
Insiropezi fiecare parte din blatul de tort cu un sirop facut din apa cu zahar si esenta de vanilie/rom(le pui intr-o cana sa fiarba un pic)Insiropezi blaturile.Asteapta sa se raceasca siropul.Sau poti sa insiropezi cu siropul din diferite compoturi sau Fanta.
Cremele instant sunt foarte usare de facut, iti da mura-n-gura pe plic.In 5 minute sunt gata.
Buna!
mergi la magazin si cumperi: blat de tort, creme la rece [2 de preferinta cacao sau caramel, acum depinde de ce iti place tie], si frisca.
Tai blatul de tort in 3 "etaje" [ il feliezi orizontal], si prepari cremele la rece, asa cum scrie pe plicul in care sunt puse.
Insiropezi putin blatul de tort http://www.tpu.ro/gastronomie/cu-ce-se-insiropeaza-un-blat-de-tort/.
Apoi, intinzi crema ca aici [ primele 2 straturi de jos in sus, dar mai subtire stratul] http://2.bp.blogspot.com/......_5498.jpg,
Imbraci intregul tort in frisca, si il ornezi dupa bunul plac, cu fructe, eventul poti scrie ceva pe el cu crema ramasa, sau cu ciocolata topita, vezi si tu...
Mai simplu de ata nu cred ca se poate.
Fundytza./?
Ingrediente:
* un pachet piscoturi de sampanie
* frisca lichida 500 ml
* 1 cutie compot de ananas
* 1 kiwi
* 1 portocala
* 1 banana
* capsuni
Mod de preparare:
Se bate bine frisca cu intaritorul pentru frisca pana se intareste si se da la rece. Se desface compotul de ananas si se scurge zeama.Ananasul se taie bucati mici si se pune deoparte. Se iau piscoturile si se inmoaie in zeama de la compot, se aseaza pe un platou, un rand de piscoturi, se pune frisca iar in ea se pun bucatele de ananas, de portocala si de banana.
Se continua cu alt strat de piscoturi inmuiate si cu altul de frisca si asa pana se termina ingredientele. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu fructe. mai simplu de atat nu se poate. pupici.
Tort rapid
Timp de preparare:
4o' (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 oua
4 linguri faina
6mere potrivite
150g zahar
1 pachet praf frisca
150ml lapte
Mod de preparare: Se spala curata merele si se aseaza pe fundul vasului in care a fost in prealabil caramelizat zaharul.
Se face o compozitie de blat din oua, faina si 4linguri zahar care se toarna peste mere.
Se da la cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul
se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca, fructe etc.
Sau Tort rapid cu capsuni
Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
2 pachete de foi de pandispan din comert( unul de vanilie si unul de cacao), 1 plic crema de vanilie pentru tort, 250ml lapte, 300g capsuni, 1 plic gelatina, 200g ciocolata menaj, 2 linguri zahar, 1 esenta de vanilie, 150ml apa
Mod de preparare: Se face un sirop din 2 linguri de zahar, 1 esenta de vanilie si 150 ml apa si se fierbe pana scade 1/3 din el. Se lasa la rece. Foile de pandispan de cacao se desfac si se aseaza pe un platou cate una care se insiropeaza cu cateva linguri din siropul racit, apoi se unge cu crema de vanilie si se repeta operatinea cu fiecare dintre foi. Foile de vanilie se taie in forma de inimioara si aseaza peste cele de cacao folosindu-se aceleasi etape ca la foile de cacao. Capsunile se spala, se scurg, se sterg apoi cu un prosop de hartie si se taie in doua pe lung. Se aseaza apoi capsunile peste inimioara si se toarna gelatina, pregatita dupa instructiunile de pe pachet. Se topeste ciocolata in baie de aburi si se adauga cateva picaturi de ulei, apoi se fac diverse forme pe o foaie de copt, se lasa sa se raceasca si se orneaza tortul cu ele. Eu am mai adaugat cateva capsuni glazurate cu ciocolata si am imbracat marginile tortului cu aschii de ciocolata. Se lasa la rece 2 ore dupa care se poate servi.
Sper ca te-am ajutat cu ceva, pa!
Pentru blat
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea;
Se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga in "ploaie" faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor;
Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit;
Cand blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecad, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.
Pentru crema
Se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, mai putin nuca, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat;
Se presara nuca pisata si se suprapun straturile tortului.
Pentru glazura
Se topeste ciocolata, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura si se uniformizeaza, pe toata suprafata tortului, dinspre mijloc spre exterior;
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.
Uite draga alessia o retete amesteci 3 ouacu 10 linguri de faina 12 linguri zahar tai fructe le maruntesti si le adaugi intr-un bol mai adaugi ulei si lapte si putina sate o lingurita mica. o crema buna buna iei capsuni pui zahar le amesteci pana arata ca o crema blaturile sa faci 2. si ce sa mai zic. a da fructle din blat pot fi banane kivi struguri capsuni.si poti pune ca aranjament pe tort frisca si picatei de ciocolata.
meseriasul88 întreabă:
mimi2000mimi întreabă: