In mod traditional Absinthe-ul trece printr-un adevarat ritual de preparare. Acesta se toarna intr-un pahar special, pe a carui gura se asaza o lingurita cu un design aparte, avand rolul unei site. Pe lingurita se asaza un cubulet de zahar, deasupra caruia se picura apa rece ca gheata. In acest fel, zaharul incepe sa se dizolve si sa curga in Absinthe, fara insa ca impuritatile din zahar sa treaca in bautura. Continutul din pahar se dilueaza pana ajunge la o proportie intre 3:1 pana la 5:1. Dupa indulcire si diluare, bautura isi schimba nuanta, din verde devenind opaca, cu o textura apropiata de cea a laptelui. Taria licorii obtinute nu depaseste ce cele mai multe ori pe cea a vinului.
O alta forma de indulcire care insa nu este la fel de folosita, dar poate fi considerata "exotica", este topirea cubului de pe lingurita cu ajutorul focului, pentru ca zaharul caramelizat sa curga in Absinthe. Planta care sta la baza Absintului este...pelinul.
De foarte mult timp, absintul este interzis deoarece este halucinogen.
alexandraplay întreabă:
LisaJulie întreabă: