Eu fac un aluat din albusuri batute spuma cu un pic de sare, apoi pun galbenusuri, faina in functie de cate oua am pus (daca pun 6 oua pun 9 linguri cu varf de faina)...asa fac eu blatul... sper sa-l incerci si tu...asa iese mereu pufos
Este o vorba... apa, paie si bataie...este o gluma desigur!
Eu fac aluatul de pizza ca cel de paine, dar nu il las sa cresca, imediat il impart in 10 bilute, fac 10 turte...fii atenta acum este smecheria... fac turta si o pun pe folia alimentara de plastic si trec din nou folia peste ea... fac a doua turta, o pun peste cealalta turta pe folie, pe care o trec din nou peste turta, fac a treia turta o asez pe celelete 2 turte si iar trec folia s. a. m. d pana la a zecea turta pe care o acopar cu folie si pe acesta si LE PUN IN CONGERLATOR sa stea macar 3 ore sau pana cand le voi folosi/scuze, blat in loc de turta/. Ce urmeaza? Da-mi un mesaj sa-ti spun...de-acum este secretul meu.
Super foto de la avatar.
Oua apa si faina,. le amesteci bine si le bagi la cuptor,... ca sa vezi cand e pufos il intepi cu un bat din matura, ...atat stiu sa zic,.
Ingrediente:
225 grame faina, sare, 1 pachetel de drojdie, 2 linguri de ulei
Timp de preparare si complexitate:
20 minute, Complexitate Redusa
Mod de preparare blat pizza pufos:
Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cat sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framanta pe o suprafata tapetata cu faina, pana ce devine pufos si neted. Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Atentie! nu se incarca aluatul cu un strat prea gros; acesta va tine aburul in blat, impiedicand coacerea.
2cani de faina, jumate de lingurita de sare, un cub de drojdie25g, si apa cat e nevoie, cam o cana. se framanta cam 10 minute dar nu indesat, ci ca sa incorporeze aer, se lasa la dospit cam 30 min apoi se face foaie dupa care se mai lasa vreo 15 min la crescut apoi se pun ingredientele pe el, ce vrei tu. apoi la 180-200grade il coci. nu uita ca sa nu se arda pizza la fund pune o tava cu apa sub el in cuptor. garantez succesul. pofta mare
Aluatul pentru. pizza. faina apa sare drojdie (putina)se framanta dupa cecreste se framanta din nou si repeti a3-a, a-4-a oara (cu cat se framanta mai multe ori cu atat mai bine.)aa.nu uita un pic de ulei de masline de adaugat! Success!
Reteta originala e urmatoarea : la 10 kg de faina, 5, 2l apa, 90 grame drojdie, 4 maini de sare, 4 maini de zahar, 750 ml de ulei de masline. asta e reteta pentru un blat de pizza pentru vatra. Lucrez in domeniu
Imi cer scuze. o mica eroare, 2 cuburi de drojdie pakmaya sau unul de la doctor otker la 10 kg nu 90 gr.
Pana acum ce am vazut numai porcarii lutu de pizza se face din drojdie, otet, ulei, sare, zahar, oua...
se freaca drojdia cu otet ulei zahar si sare pana se dizolva drojdia dupa care in faina se pune putin zahar si mai mult sare ca sa i dea gustul blatului dupa care se adauga drojdia si ou depinde de cantitatea de faina pe care o puneti si se baga la malaxor pana iese un aluat neted si fin dupa care se lasa la dospit si se coacela o temperatura de 300 si 350 grade! SPor la Treaba
Ingrediente
400 gr. faina,
1 cubulet de drojdie proaspata
4 linguri ulei,
1 cana de cca 250ml apa calduta
un varf de cutit de sare si unul de zahar
Mod de preparare
Turnati cana de apa in vasul in care framantati, dizolvati drojdia cat mai bine, adaugati lingurile de ulei si prafurile de sare si zahar, dupa care intregiti mixtura cu faina (mai degraba 'cat cuprinde' decat 400g ) adaugata in ploaie amestecand cu o lingura pana devine foarte greu de amestecat cu ea.
In acest moment se framanta manual aproximativ 20 min!
Dupa framantat se baga la frigider (nu congelator).
Dupa 6h, timp in care deja a crescut, se poate folosi, dar este la fel de bun si a doua zi.
A se intinde aluatul foarte subtire si a se umple cu diverse (orice doriti intr-o pizza) dar umplutura sa lase aluatul sa respire, sa nu fie incarcat si tava sa fie bine unsa...