Am luat asta dupa o reteta de-a mamei
- la borsul cu urzici se face mai intai combinatia APA+BORS atat de acru cat doreste gustul bucatarului;
- se taie o ceapa si se pune o lingura de legume tocate;
- se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana cand da in clocot;
- cand da in clocot se pun urzicile in oala;
- se fierb circa 15 minute (max.20 minute);
- apoi se scot urzicile; pot sa mai ramane asa urme, sau cine vrea le lasa pe toate;
- separat fierbeti niste cartofiori taiati cubulete! (atentie nu fierbeti cartoful in oala de mai sus pentru ca in bors cartoful nu fierbe niciodata... ramane ca si crud!)
- se adauga cartofii fierti in oala cu bors cu urzici;
- separat daca se doreste se prajeste putina ceapa in ulei la tigaie si se toarna pe bors;
- separat urzicile scoase se prajesc putin tot cu o ceapa calita dinainte in tigaie... si se asorteaza cu mujdei de usturoi facut proaspat;
- se adauga sare dupa gust in ambele preparate
Pofta buna
La fel ca ciorba de lobodă (vezi reţeta ceva mai înainte), doar că în loc de zeamă de lămâie foloseşti borş (fiert, spumuit şi strecurat), adăugat câte puţin după gust... sunt foarte bune si cubuleţele de Borş - Maggi sau Knor (se pune cam un cub la 500 ml supă)
Mie nu imi plac urzicile dar uite am intrebat-o pe matusa mea care e inebunita de asa ceva si mi-a dat urmatoarea reteta... sper sa fie buna, pentru ca parede destul de simplu de facut : 500 ml bors; 1 ceapa mica; 2 cartofi; 1 morcov; 1 patrunjel; 2 linguri orez; 2 linguri ulei; 2 gramezi mari de urzici; 1 ou; sare; 1 ligura de faina; leustean
Modul de preparare : Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Cand a devenit aurie, se adauga faina si se lasa un pic pe foc, sa capete o usoara culoare galbena. Se toarna apa (cam 1 l), se adauga morcovul, cartoful (taiate cubulete de preferinta. Dupa 10 min de fiert se pun si frunzele de urzici (spala-te foarte bine) si orezul. Se lasa sa fiarba incet, acoperit, pana cand toate legumele sunt fierte. Se adauga borsul si se mai lasa borsul de urzici pe foc, cat sa dea 2-3 clocote. Se adauga peste borsul de urzici fierbinte un ou batut si 1 legatura de leustean tocat.
Pofta buna
LisaJulie întreabă: