Buna!
I-am mai scris cuiva aceasta reteta aici nu demult, ti-o scriu si tie.
BRANZA DE BURDUF
Imediat dupa mulgere, laptele de oaie se coaguleaza la 32-34C,timp de 1-1, 5 ora.
Apoi branza se marunteste pana cand bucatile ajung de marimea cireselor.
Totul se preseaza cu mainile curate, pe fundul vasului.Aceasta operatie se numeste "JINTUIRE". Maruntirea se poate repeta, se scurge zerul.Casul se pune la scurs in tifon, prin agatare sau se preseaza.
Dupa scurgerea zerului, casul se trece intr-o camera cu temperatura de 12-16 grade C, unde fermenteaza 3-6 zile.
Casul dospit are o culoare alb-galbuie,gust acrisor,aroma placuta si e moale la pipait.
Casul dospit se taie in felii, se framanta, se marunteste cu masina de tocat, se pune sare, se amesteca intr-un vas de lemn pana se obtine o pasta uniforma, dupa care se introduce in burduf.
Te pup!
Poţi găsi diverse reţete la linkul :
http://www.agrofm.ro/stiri/stiri-diverse/cum-se-prepara-branza-de-burduf/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A2nz%C4%83_de_burduf
Oareee cum?
Păi oricum ţie ţi-ar ieşi un rahat de culoare brânzei de burduf, aşa că mai bine cumpără.
Cu chin si cu osanda, la propriu. http://www.agrofm.ro/stiri/stiri-diverse/cum-se-prepara-branza-de-burduf/
sairunfhrx întreabă: