"Se ia ibricul şI se măsoară apa cu ceaşca cu care se bea cafea, cam 50 ml. Se pune la fiert. Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriţă rasă. Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârşit, mierea nu trebuie fiartă. Când apa ajunge la o temperatură călduţă, ca de făcut pâine, atunci se pun două linguriţe de cafea (pentru fiecare ceaşcă) nici pline cu vârf nici rase, obişnuite. Se amestecă şI se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot. Se mai ia un vârf de linguriţă de cafea şI se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoaşă. Acest vârf de linguriţă presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepţie la ibric! Se amestecă, se face un caimac deosebit care se pune, o lunguriţă-două, în ceşti. Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot şI se pune peste caimacul din ceaşcă."
http://www.tpu.ro/sfaturi-casnice/cum-se-face-cafeaua-la-ibric/
Bună!
Cea mai BUNĂ metodă de preparare este "cafeaua turcească"/ la ibric - vezi detalii la linkul :
http://serialeturcestitv.wordpress.com/......-turcesti/
http://www.romaniaturkiye.ro/......preparare/
Vezi diverse alte reţete la linkul :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/cafea-neagra-turceasca.html
http://sweetpassioniasi.wordpress.com/......-trezeste/
http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6519/cum-se-prepara-o-cafea-buna/1
http://www.zeroo.be/culinar/reteta-cafea-neagra-turceasca.html
http://www.zeroo.be/culinar/reteta-cafea-neagra-turceasca.html
http://www.yamyam.ro/articole/118/cafea-neagra-la-ibric.html
http://gastronomie.ele.ro/......-r880.html
http://reteta-de-acasa.blogspot.ro/2012/01/cafeaua-la-ibric.html
http://retete.eva.ro/cafea
http://metropotam.ro/La-cumparaturi/O-cafea-perfecta-art2133842135/
http://retete.flu.ro/reteta-cafea-neagra-turceasca/
Toate cele bune.
Buna
Eu nu fac cafea, sotul se ocupa de acest ritual (bine el bea cafea mie imi face ceai) in fiecare dimineata, dar stiu ca face cafeaua buna pentru ca toti care vin in vizita si serveste cafea facuta de sotul meu, nu pleaca pana nu intreaba care e secretul reusitei...
Eu stiu ca lasa sa fiarba apa cu zaharul, apoi adauga cafeaua, si lasa sa fiarba la foc mic pana apare caimacul la suprafata, apoi o lasa sa se linisteasca si cafeau e servita.
Acum depinde si de cafea..cat de tare o doresti.
O ceasca de apa/o lingurita de cafea/zahar optional
O zi buna sa ai
Ritualul meu e urmatorul:pun o ceasca de apa la fiert.In momentul in care fierbe, pun o lingurita de cafea cu varf.Las sa ridice, ridic ibricul! Daca imi amintesc pun un cristal de sare, cica ii da aroma.Zaharul il poti pune in ceasca, eu nu obisnuesc!
Pfff, fierb apa cu zaharul.La doua cani de cafea intra cam 3 lingurite. Dupa ce da in fiert, adaug patru lingurite de cafea. Ofcourse, o dau jos de pe ochiul aragazului ca sa nu dea in foc.Amestec, amestec, pun capac peste ibric si il las 10-15 min.Mai tarziu o stric cu lapte, prafuri si creme din comert pentru...canci savoare.
Daca nu te descurci, te poti duce si cu ibricul la dozator.Am vazut ca se poarta.
anonim_4396 întreabă:
poiuytrew întreabă: