| Elena1234456 a întrebat:

Cum se face cafeaua?

Răspuns Câştigător
| PisicutzaCenusie a răspuns:

Pui un ibric de apa (daca o faci la aragaz)si o pui la inca-l zit.In momentul cand fierbe opui 2-3 linguri de cafea m, acinata!@!

16 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Cum se produce sau cum se prepară?
Fii mai explicită!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite cum fac eu CAFEAUA
1 portie de cafea, 20 ml. coniac de buna calitate, scortisoara macinata, 1 vart cutit de cacao (optional).
Pui apa intr-un ibric, lasi sa fiarba, cand fierbe adaugi cafea, cate lingurite vrei, cat de tare vrei sa iasa.
In cafeaua fierbinte adaugi zahar dupa gust, coniac si scortisoara.
Te pup!

| Fragile a răspuns:

Fierbi apă, pui 2-3 linguri de cafea într-o cană, pui 1-2 picpturi de apă şi amesteci până devine o pastă şi apoi adaugi restul de apă. Succes.

| mola a răspuns:

Uite cum imi fac eu cafeaua :
Fierbi apa intr-un ibric ( vezi sa fie fierbinte ). Cand esti gata, toarna apa in cesti, pui 2-3 lingurite cafea, zahar * nu e obligatoriu * sau lapte ( la fel ). Amestecati si gata.

| victorandrei a răspuns:

Cafeaua pentru a-si pastra aroma trebuie facuta cu apa care nu fierbe. La 90 de grade max opresti focul (pana incepe sa fiarba) si ai 2 variante : 1 pui cafeaua in ibric
2 pui cafeaua in cana si torni apa fierbinte peste.

| Alexandru98 a răspuns:

Cafeaua turceasca se fierbe in ibric, fie la foc pe aragaz, fie la masina speciala de spirt. Adevarata cafea turceasca se fierbe insa pe spuza de carbuni. Pentru o cafea potrivit de tare si de dulce, se socoteste o lingurita de cafea si o bucatica de zahar de fiecare ceasca.
Se pune apa in ibric, apoi zaharul si cafeaua, de buna calitate, de preferinta 2-3 feluri amestecate. Se lasa sa dea cateva clocote. Se ia caimacul, amestecand usor ca sa nu dea in foc. Se ia caimacul cu lingurita si se pune prin cesti. Cand cafeaua e fiarta se da deoparte, turnand deasupra cateva picaturi de apa rece si se tine asa o clipa, ca sa se limpezeasca. Se toarna in cesti si se serveste fierbinte.

| razvitzi a răspuns:

Depinde cum iti place!

| LXandro a răspuns:

Poti gusta si bomboanele de cafea Kopiko, au o aroma deosebita de cafea si sunt foarte practice mai in timpul serviciului, cand nu trebui sa iei o pauza de cafea pentru a le savura.
http://kopiko.ro/

| Mikezilla a răspuns:

Pai pui apa intr-o cana de metal (daca o faci la aragaz) o pui pe foc si pui zaharul (pentru ca trebuie sa se topeasca primul) si dupa pui cafea si astepti. Nu o lasi sa clocoteasca.

| thevilake a răspuns:

Pui apa la fiert intr-un ibric (400ml). Dupa ce a dat in clocot opresti focul si pui 3 lingurite de zahar si 5 de cafea CU VARF.

| Yukki a răspuns:

Pai depinde:
1. Daca ai filtru de cafea (aparat) pui filtrul si cafeaua in ecl, si umplii rezervorul aparatului cu apa, apoi astepti.
2. Daca o faci la aragaz i-a un ibric, pune apa in el asteapta putin sa fiarba apa dupa care pui zaharul ca sa se indulceasaca(dupa gustul tau) si pe urma pui cafeaua...dar vezi sa nu pui prea multa sau prea putina si ai grija sa nu dea pe afara, trebuie sa lasi cafeaua sa fiarba.

| Gjatcekr a răspuns:

Pai pui apa intr-un ibric lasi sa fiarba apa si dupa pui cafeaua o mai lasi 2 min si gata

| redroseree a răspuns:

Foarte simplu.Pui apa la fiert si cand vezi ca da in clocot pui cate va lingurite ce cafea de exemplu teri daca vrei sa fie mai tare si dpua aceia zahar dupa gust.

| george_3436 a răspuns:

Pui apa la fiert se adauga zaharul si dupa cafeaua.la final se toarna putina apa recee

Întrebări similare