Bună!
Vezi la linkul.
http://www.teoskitchen.ro/2008/09/cascaval-pane.html
http://www.barbatlacratita.ro/2011/05/cascaval-pane.html
Toate cele bune.
Bună!
Uite reteta,
200 g cascaval
2 ouă
5 linguri pesmet
5 linguri făină
ulei şi piper
Tăiem caşcavalul în felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi în tigaie, feliile de caşcaval trebuie să fie puţin mai groase. Punem într-un vas cele două ouă, adăugăm un praf de piper şi le batem foarte bine. În reţeta de caşcaval pane nu este neapărat nevoie să punem sare, caşcavalul este oricum destul de sărat. Tăvălim fiecare felie de caşcaval întăi prin făină şi apoi prin oul bătut. Repetăm procedeul (adică o mai dăm încă o dată prin făină şi ou) iar la final trecem felia de caşcaval prin pesmet.
Pentru caşcavalul pane dăm felia de caşcaval de două ori prin făină şi ou pentru a se forma o crustă care să nu permită curgerea caşcavalului fierbinte. Trebuie să ne asigurăm că felia de caşcaval pane este complet acoperită pe toate părţile atât cu făina, cât şi cu pesmet.
Prăjim feliile de caşcaval pane în ulei încins (un minut-două, la foc mediu), doar cât să se rumenească puţin pesmetul. Vom prăji pe ambele părţi feliile de caşcaval pane, întorcându-le cu foarte mare atenţie pentru a nu se rupe crusta (caşcavalul fiind aproape topit, trebuie să evităm contactul acestuia cu uleiul fierbinte).
Poftă bună!
Te pup!
DaciaRomania întreabă: