Ingrediente pentru blat:
- 20 de biscuiti digestivi (ca sa aveti termen de comparatie, eu am folosit biscutii "Digesta")
- 3 linguri de zahar
- 100 gr de unt Pisam frumos biscutii, folosind un robot de bucatarie sau... un ciocan de snitele, mai ales daca ati avut o zi grea si vreti sa va varsati nervii Bun! Amestecam biscuiti maruntiti cu untul topit si zaharul si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili. In cuptorul preincalzit, coacem blatul de biscuiti timp de 10 minute.
Ingrediente pentru crema:
- 8 cutii de branza Philadelphia (respectiv 1 kg)
- 250 gr de zahar
- 3 linguri cu varf de faina
- coaja rasa de lamaie
- 4 oua mari
- 300 ml de smantana
- un varf de cutit de sare
- esenta de vanilie Mixam crema de branza care trebuie sa fie la temperatura camerei, pana cand devine spumoasa. Incorporam apoi zaharul si aromele, sarea, apoi faina, iar la sfarsit smantana. Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou intreg, amestecand bine dupa fiecare ou. Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor alte 30-40 de minute. Cheesecake-ul vostru va capata o usoara crusta aurie. e super bun yummmy.:*
Iti spun eu originalul scurt si la obiect:
coca de paine + branza cu ou si zahar pe deasupra, apoi bagi totul la cuptor, nu iese minunata, dar te vei simti ca la mama acasa
LisaJulie întreabă: