Buna seara! pai uite cum fac eu...2 kg de burta la o oala de 10 kg, 2 kg oase de vita, ori oase de porc cu maduva, le pun sa fiarba cam 2-3 ore, apoi scot( poti adauga la fiert si telina radacinoase in special, eu pun doar 2 morcovi atat)dupa ce fierbe bine, le scot, le las sa se raceasca, apoi curat oasele, si burta o tai fideluta, si o pun in oala sa mai fiarba o jumatate de ora, separat bat 4-5 oua amestecate cu smantana, iau un polonic de zeama si amestec cu ouale si smantana, apoi torn compozitia in oala amestecand incontinu, bineinteles ca la fiert se adauga sare, apoi se adauga otet la sfarsit si usturoi pisat, eu adaug o lamaie fara coaja taiata cubulete mici, iti garantez ca este un deliciu, si nu ai cum sa dai gres.ne chemi cand e gata? fiul meu abia asteapta sa ii fac.dar nu stiu cand:d o seara buna
Trebuie sa stai langa cel care o face daca vrei sa inveti cu adevarat - multi spun ca stiu sa faca aceasta ciorba dar putini o fac sa stii cu adevarat
Cel mai simplu mi se pare sa cumperi un plic de "Ciorba de burta-Knor"-->e buna:-).si sa o prepari cum scrie pe plic!
Ia burta.ia niste oase de vita,cu zgarci pe ele,de regula genunchi copita, daca nu oase din alea albe dar sa aiba pe ele ceva nu carne, chestiile alea albe.le pui la fiert in oale diferite. oasele le fierbi pana se desprinde de pe ele tot.alegi maduva si zgarciurile si le pui intr-un vas. burta o tai fideluta si o fierbi.in apa in care ai fiert burta,pui o ceapa taiata in patru,un morcov,o telina.un patrunjel radacina. dupa ce le-ai fiert.le scoti, pui totul in apa in care ai fiert oasele completezi cu zeama din supa facuta in apa de la burta si zarzavat, si mai dai un clocot doua.ai grija sa iei spuma ce se formeaza la fiert.in ciorba nu pui decat burta si ce iese de la oase.la masa faci usturoi pisat.vas cu smantana.si otet de mere.fiecare-si pune cat vrea si cum ii place.se mananca fierbinte.de regula intre 9si 10 dimineata.inainte se bea un coniac bun. umezesti paharul si-l bagi cu buza in zahar.pe marginea paharului pui o feliuta de lamaie.cine vrea gheata, dai gheata.ardei la otet si pofta mare.o faci cat vrei de consistenta. zeama ai deajuns.se pune mai putin de la burta fiindca miroase tare a burta.depinde si ce fel de burta pui ca sant mai multe sortimente.nu se pun ssmantana si usturoiul si otetul toate odata decat daca se mananca toata odata, altminteri smantana aia se branzeste. daca o pui la frigider, se prinde ca racitura.no problem.o tai o pui in cratita o infierbanti si o mananci.eu asa o fac si imi place mult.am spus ca zarzavaturile alea le scoti.nu le mai pui deloc.le poti manca fierte daca-ti plac.dar nu le pui in ciorba.aia ramane doar cu gustul de la zarzavat si cu mirosul. sper ca ai inteles.
Nu o face ca e scarboasa. nu a sa iti placa. e cu otet. iaaac! si burta aia, bucatile alea is ciudate. putini mananca asa ceva.
Eu vas spune da nu stiu eu habar n-am sa imi fac 2 oua prajite danumita ciorba de burta))))) eu mananc ciorbe doar la restaurant cam tot timpul mananc la restaurant