Ingrediente:
1/2 kg urzici
o ceapa mijlocie
30 ml untdelemn sau slanina afumata
un galbenus
100 ml smintina sau 200 mliaurt
3-4 catei de usturoi
1/2 l bors
zeama sau sare de lamiie
sau otet
sare
leustean
oase afumate.
Mod de preparare:
Urzicile se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late.Se fierb cca o ora in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt.Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala, dupa gust, adaugind apa, daca ciorba este prea deasa.Cind cantitatea de urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g ), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in cca 20 minute. Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30 minute.Se poate prepara si cu zarzavat calit.
Http://www.retete-on-line.ro/retete-ciorbe/ciorba-de-urzici
Ingrediente
1/2 kg urzici
1 l bors
1 capatana usturoi
1 ceapa
2 linguri orez
1 legatura leustean
1 lingurita hrean ras
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Spalati urzicile bine si curatati-le de codite apoi puneti-le intr-o cratita de apa cu sare si opariti-le.
Cand sunt oparite le scoateti si le tocati marunt.
Curatati si tocati ceapa si puneti la fiert in 2 litri de apa clocotita la care adaugati si urzicile.
Dupa 30 de minute adaugati si orezul, apoi borsul.
Pisati usturoiul si adaugati-l in ciorba impreuna cu hreanul ras.
Lasati ciorba sa mai fiarba cateva minute apoi adaugati leusteanul tocat fin.
DaciaRomania întreabă: