anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face compotul de caise?

8 răspunsuri:
| Cristina_4016 a răspuns:

Caisele se spala, se pun intregi in borcane.
Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de zahar la borcan) si se da in clocot. Apoi se toarna fierbinte peste caise, se pun capacele si apoi se pun intr-o oala cu apa si se sterilizeaza 15 -20 min din momentul in care clocoteste apa. Bornanele se racesc in apa in care au fiert pana a doua zi.

| TheLeGeNd a răspuns:

Poftim aici un link catre un forum unde ai tot ce iti trebuie :D reteta, poze, etc http://www.culinar.ro/......-de-caise/

| Stappj a răspuns:

Caisele se spala, se pun intregi in borcane.
Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de zahar la borcan) si se da in clocot. Apoi se toarna fierbinte peste caise, se pun capacele. Apoi se pun intr-o oala cu apa si se sterilizeaza 15 -20 min din momentul in care clocoteste apa. Borcanele se racesc in apa in care au fiert pana a doua zi. Sper sa fii fost de ajutor happy

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy uite cum fac eu.nu respect deloc reteta, si fac dupa ureche si culmea ca imi si iese destul de bine, am incercat sa fac compot de prune respectand reteta, adica pui prune in borcan, faci dregi, si am constata ca nu era destul de colorat, era apa chioara, am cules din nou prune si am pus asa o galeata de prune+o galeata de apa, dupa ce aproape a fiert a pus 1 kg de zahar am lasat sa dea un clocot si am gustat daca vrei mai dulce poti adauga zahar dupa gust, eu asa fac toate tipurile de compot, am facut de visini, corcoduse, acum vreau sa cumpar caise sa fac si eu...happy

| jojo_2491 a răspuns:

Cu caise

| Roxy_7195 a răspuns:

Iat o reteta pentru compot de caise http://www.gustos.ro/retete-culinare/compot-de-caise-3.html Sper sa primesc fundita

| Joannaa a răspuns:


INGREDIENTE
1 kg caise
200 g zahar
1 pastila aspirina


MOD DE PREPARARE
Se aleg caise tari, se spala si se pun in borcane, intregi sau taiate in jumatati;

Intre timp se dizolva zaharul in apa calduta, se repartizeaza in borcane;

Se completeaza borcanele tot cu apa calduta, pana la 2-3 cm sub buza borcanului;

Se repartizeaza pastila de aspirina pisata, peste continutul bocanelor, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga cu sfoara uda si se aseaza intr-un vas inalt;

Pe fundul vasului se pun ziare vechi, iar borcanele se infasoara si ele cu ziare, sau panza, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la 1 cm de sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba incet, in clocote mici;

Cand apa din vas a inceput sa clocoteasca, se reduce focul pana clocotele devin abia perceptibile si se mai lasa pe foc 30 minute;

Se ia vasul de pe foc, se acopera cu prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

Întrebări similare