CREMA PENTRU TORT:
-500 ml lapte
-10 linguri rase de zahar
-2 budinci Dr. Oetker de ciocolata(vanilie, frisca, etc)
-500 ml frisca lichida batuta foarte bine (orice frisca pentru. a se intari, inainte de a o bate se pun 2-3 picaturi de zeama de lamaie, deci nu punem intaritor de frisca)
Din ingredientele de mai sus se face o budinca(in afara de frisca), budinca ce nu se fierbe decat foarte putin(cand a inceput sa se ingroase se ia de pe foc). Se lasa la racit, dar nu de tot si se incorporeaza treptat in frisca gata batuta(se amesteca cu mixerul). Daca vi se pare ca e prea multa budinca nu o puneti pe toata, crema trebuie sa ramana tare, nu are voie sa fie moale.
Crema de ciocolata/cacao
- 1 ou;
- 1 cana de zahar de marime medie;
- 1 pachet cacao ( de preferinta Dr. Oetker);
- 1 pachet de unt;
- 1 esenta vanilie
Se amesteca oul, cu cana de zahar si se bat cu telul pe baie de abur timp de 15 minute ( pana se face ca o smantana subtire).
Se da deoparte, se adauga pachetul de cacao, amestecandu-se cu telul dintr-o margine pentru a o incorpora f bine.
Se lasa ca tot acest amestec sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se adauga esenta si pachetul de unt, care in prealabil a fost lasat dinainte sa se inmoaie ( chiar f bine).
Atentie! Crema sa fie potrivita ca si temperatura ( se poate proba cu degetul) daca e prea calda, se taie untul!
Crema de nuci:
200 g unt
200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
2 galbenusuri
150 g nuci macinate foarte fin
Pregatesti asa:
Intr-un castron se freaca foarte bine untul (tinut in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul pudra si cele doua galbenusuri pana ce totul devine o spuma.
Se adauga nucile macinate. Se foloseste pentru torturi si diverse prajituri.
Ingrediente pentru crema cu banane:
o banana
zeama de la o jumatate de portocala
un pachet mic de frisca batuta
Mod de preparare
Se freaca banana pana devine spuma, se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala si apoi se incorporeaza frisca batuta.
Ingrediente pentru crema tort:
-3 oua
-150g zahar
-500ml frisca lichida
-1 lamaie sau 1 portocala sau 2 linguri cacao (amara)
Mod de preparare
Intr-un ceaun sau o oala cu fundul dublu se bat ouale cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa. In functie de aroma pe care o preferati adaugati coaja rasa si zeama de la lamaie sau portocala, sau cele doua linguri de cacao. Se mai tine pe foc 2 min. apoi se da la rece. Se bate frisca pe jumatate (sa nu fie tare ci ca o smantana groasa) apoi se adauga crema de oua si se amesteca usor.SUCCES.
Un pachet de unt/margarina se freaca spuma cu 140 gr. zahar praf. In compozitie se adauga un borcan de crema de ciocolata Finetti.
vasilicaandreea întreabă:
natalia_olimpiu întreabă: