Drobul...nu se face din carne!
Se face din organe...
Deci:
- ficatei de pui 500g
- pipote 250 g
- inimi de pui 250g
- 2 oua fierte
-2 oua crude
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 legaturi ceapa verde ( si cozile se folosesc)
-1 legatura usturoi verde
- sare
- piper
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei se adauga apoi usturoiul tocat marunt si organele taiate felii.Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in sosul care il lasa organele. Se invarte din cind in cand, sa nu se prinda de cratita.
Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca putin si se dau prin masina de carnecu ceapa si sosul lasat.
Ouale fierte se dau pe razatoare iar patrunjelul se toaca marunt. Acum se pune sare si piper.Se adauga si celelalte oua crude si se amesteca.
O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt si se pune compozitia in tava.Se da la cuptorul dinainte incalzit 45-60 minute( functie de cuptor)
Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se taie felii.
Pofta buna!
Suna cam ciudat drob din pui...si la prima vedere fara prea multa aroma, destul de fad...
La fel ca cel din organe de miel sau porc, diferenta e ca folosesti organe de pui(ficatei, inimioare, pipote).
1 kg ficatei de pasare, 1 pachet mic inimi de pui 1 pachet mic piote, 6 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar, 1 pateu de fiact de pui mediu, 1 legatura de patrunjel, 4 oua, foi de placinta
Se fierb maruntaiele in apa cu sare; se taie in cubulete marunte ca pentru salata de beuf; se curata si se taie marunt ceapa (eu pun doar partea verde), mararul si patrunjelul; se amesteca totul foarte bine si se adauga pateul de ficat, cele 4 oua si condimentele (sare si piper)
Intr-o forma se aseaza patru - cinci foi de placinta care se umezesc usor cu apa cu ulei, se toarna compozitia si se acopera apoi cu alte patru - cinci foi de placinta pregatite cum am spus inainte.Inainte de a se baga la copt in cuptor se unge cu galbenus de ou foaia de placinta de deasupra.
Pofta mare!
LisaJulie întreabă: