Ingrediente
1 kg zahar
1 farfurie adanca cu varf de afine
1 baton de vanilie
1 lamaie
Mod de preparare
Se pregateste siropul din zahar, vanilie si 750 ml apa, cand incepe sa se lege, se pun afinele spalate in prealabil si scurse;
Se aduna spuma si cand siropul s-a legat suficient si afinele s-au fiert, se adauga zeama de lamaie, se mai lasa 1 minut sa fiarba, se aduna din nou, cu multa grija spuma, invartindu-se in cratita rotund. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se leaga.
Tips:Aceasta dulceata de top este excelenta pentru micul dejun, ingredient pentru retete de prajituri, de torturi, etc...
Afinele se spala, se aleg. Se pun intr-un vas cu apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute, se adauga zaharul, se amesteca bine. Se lasa la fiert 20 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn. Apoi se adauga zeama de la o lamaie si se mai fierbe inca 10 minute. Se pune in borcane si se inchid ermetic cu capac si/sau celofan.
anonim_4396 întreabă:
AndreeaAnghel2411 întreabă:
LisaJulie întreabă: