Ei bine mai ok este sa cumperi direct dulceata de trandafiri. Eu sincer am cumparat si nu are un gust prea extraordinar. Dar e interesant sa incerci pentru prima data.
Buna!
N-am mancat niciodata dulceata de trandafiri dar totusi cred ca este gustoasa uite reteta:
Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)
Ingrediente:
1 kg zahar,
¾ l apa,
250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate,
½ lingurita sare de lamiie,
zeama de la 1 lamiie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Cum am spus n-am mancat pana acum dulceata de trandafiri dar am mancat miere de trandafiri facuta de mama a iesit foarte delicioasa uite reteta:
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
10 cesti petale de trandafiri parfumati, uscate sau proaspete
2 l apa clocotita
1 kg miere
Mod de preparare:
Se pun petalele de trandafiri intr-un castron mare sau o oala. Se toarna apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 10 ore, dupa care se strecoara continutul printr-o sita fina.
Se amesteca lichidul cu mierea intr-o cratita, se fierbe la foc mic 1-2 ore. Din cind in cind se ia spuma. se toarna lichidulin borcane si se depoziteaza la racoare.
Sa incerci si mierea pentru ca iese extraordinara ca mierea cumparata de la magazin numai ca e facuta de tine in casa. Iarna trecuta numai miere mancam era foarte buna.
Pa, pa!
Buna n-am mancat niciodata
dar cred ca iese buna
Ingrediente:
1 kg zahar,
¾ l apa,
250 g petale de trandafiri cu partile albe taiate,
½ lingurita sare de lamiie,
zeama de la 1 lamiie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Cum am spus n-am mancat pana acum dulceata de trandafiri dar am mancat miere de trandafiri facuta de mama a iesit foarte delicioasa uite reteta:
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
10 cesti petale de trandafiri parfumati, uscate sau proaspete
2 l apa clocotita
1 kg miere
Mod de preparare:
Se pun petalele de trandafiri intr-un castron mare sau o oala. Se toarna apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 10 ore, dupa care se strecoara continutul printr-o sita fina.
Se amesteca lichidul cu mierea intr-o cratita, se fierbe la foc mic 1-2 ore. Din cind in cind se ia spuma. se toarna lichidulin borcane si se depoziteaza la racoare.
Sa incerci si mierea pentru ca iese extraordinara ca mierea cumparata de la magazin numai ca e facuta de tine in casa.
or:
tot aceiasi
Petalele alese (fara partea alba) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar.
Separat se pun la fiert apa cu zaharul; dupa ce se culege spuma formata si zaharul se dizolva se adauga floarea.
Se fierbe amestecand cu lingura, des, sa nu se prinda de oala, la foc potrivit.
Se fierbe pana se alege siropul bob cu bob (se verifica pe farfurie).
Pe finalul fierberii se adauga cateva felii de lamaie. Eu reteta o am de la soacra mea, ea pune si 1-2 frunze de menta, odata cu lamaia.
Calda, se pune in borcane curate si uscate.
Noua ne-au iesit 9 borcane de 400 g
ingrediente:
240 flori de trandafiri
1/2 plic sare de lamaie
1
5 l apa
2 kg zahar
1 lamaie.
timp de preparare
1 ora(complexitate redusa)
si mai am si alte retete daca ai vrea de prajitura vrea mama sa faca azi poate iiti trebuie vreodata:
Ingrediente
Pt blat: 2 oua, 2 linguri apa fierbinte, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt
Pt crema: 400 g iaurt de capsuni, 200 ml frisca lichida, 2 pliculete gelatina
Pt decor: 500 g capsuni, un plic de gelatina transparenta
Mod de preparare
Blatul: se bat ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Se adauga zaharul, faina si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma si se da la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pentru 25 de minute. Dupa ce se coace, se lasa la racit. Crema: Se amesteca iaurtul cu gelatina inmuiata, apoi se adauga frisca batuta. Se da crema pentru 30 de minute la rece. Intre timp taiem cubulete capsunile. Asamblarea prajiturii: pe blatul racit intindem crema, se adauga capsunile taiate cubulete Se pregateste glazura si se toarna peste capsuni Se baga la rece pentru 2 ore
http://www.culinar.ro/......42/2/7914/
by3:D
anonimus66 întreabă:
LisaJulie întreabă: