Bravo, mira...reteta asta o stiu si eu... e super buna vara...eu o pun in castronele transparente, pun in ea doua cuburi de gheata (care pot fi verzi daca pui in apa ceva frunzulite date prin blender) si rad branza deasupra...in alta varianta, peste supa gata facuta pui cubulete de ardei, ceapa, castraveti, sa ai ceva crocant de mestecat... Pofta buna...Chiar am sa fac. mi-am adus aminte de vara...
Gaspacho este o supa potrivita zilelor de canicula.Se poate prepara rapid cu ajutorul blenderului in care se pun:3 rosii bine coapte, 2ardei grasi, 3catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 1cescuta apa, miezul de la 2 felii de paine, cateva frunzulite de busuioc sau menta, sare, 1 lingura de otet.Totul se marunteste in bucati nu prea mici(2cm) inainte de mixare.Supa obtinuta se da cateva ore la frigider.Se consuma rece cu crutoane. Exista si alte variante. Pofta buna. Mira
Pentru gaspacho se oparesc rosii (cam un kg), apoi le scoti pielita, le pasezi, arunci semintele. Apoi cureti un castravete, trei cepe, un ardei rosu si unul verde, o radacina de anason, o capatana de usturoi. Pastrezi cateva felii de castravete si putina ceapa pentru ornat, apoi mixezi toate legumele cu rosiile pasate, cu trei linguri de ulei de masline, o frunza lunga de telina, doua linguri de otet si o jumatate de litru de supa de legume, sare s piper. Am auzit ca unii pun si cateva cuburi de gheata in blender, dar mie imi place sa le pun la servire. Ideea e ca se mananca rece. Pofta buna!
Gaspacho e ca un piure de tomate, dovlecel, usturoi si castravete. Se serveste rece, cu patrunjel.
Dana_plescau întreabă:
mira întreabă: