Am cumparat un kg de capsuni, le-am spalat, curatat, le-am pus intr-un castron cu zahar peste noapte in frigider. Tot seara am facut din 2 plicuri frisca si am pus si un pliculet de intaritor de frisca. Am pus-o si pe ea peste noapte in frigider. A doua zi am amestecat capsunile cu frisca, am bagat mixerul la prima viteza cam un minut si am mai turnat putin sirop ramas de la capsuni. Am pus-o intr-o caserola si am bagat-o pentru o ora la congelator. E delicioasa.
P. S. Capsunile se lasa cu zahar peste noapte ca sa-si lase zeama si sa nu se congeleze prea tare apa din capsuni la congelator.
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Trebuie sa amesteci 0.500frisca cu 5 oua, galbenusul si albusul batute separat, si 9 linguri de zahar (4 linguri cu albusul si 5 linguri cu galbenusul). poti adauga esenta de vanilie sau fructe.numai ca fructele se vor lasa la fundul oalei, daca nu amesteci din cand in cand(la 15-30 minute). fructele contin foarte multa apa si se vor cristaliza. oala trebuie sa fie din inox. se poate manca la 3 ore de la preparare.