blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

CUM se face Kataif-ul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am cumparat taietei ff subtiri, i-am pus intr-o tava, i-am bagat la cuptor pana s-au aurit; am preparat separat un sirop din 600 gr zahar si 2 cani cu apa + coaja de lamaie. Dua ce s-a legat putin, am adaugat o estenta de rom si una de vanilie. Am turnat siropul peste taietei si am reintrodus in cuptor. Am lasat pana s-a evaport siropul si s-a legat, devenind un blat. Apoi am scos din cuptor, am pus un strat de budinca, un strat de frisca si deasupra am adaugat nuca tocata si prajita. Iese delicios!

2 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Exista in hipermarketuri cutii rotunde ca de blat care contin fideluta foarte fina pentru kataif.Aceasta se insiropeaza si dupa cateva ore se imbraca in frisca.Prepararea fidelutei implica o instalatie speciala destul de rudimentara dar efcienta.Este raspandita in Turcia.Am incercat si retete romanesti, dar nu mi-au reusit.Interesul pentru acest desert mi l-a starnit romanul"La Medeleni"de Ionel Teodoreanu. Mira

blonda_suprema
| blonda_suprema explică:

Da stiu mersi mult pentru raspuns dar eu nu vroiam ca sa iau din-acelea pentru ca sunt facuti taiteii cu oua si baietelul meu nu are voie ca sa manance oua.

Întrebări similare