Eu am cumparat taietei ff subtiri, i-am pus intr-o tava, i-am bagat la cuptor pana s-au aurit; am preparat separat un sirop din 600 gr zahar si 2 cani cu apa + coaja de lamaie. Dua ce s-a legat putin, am adaugat o estenta de rom si una de vanilie. Am turnat siropul peste taietei si am reintrodus in cuptor. Am lasat pana s-a evaport siropul si s-a legat, devenind un blat. Apoi am scos din cuptor, am pus un strat de budinca, un strat de frisca si deasupra am adaugat nuca tocata si prajita. Iese delicios!
Exista in hipermarketuri cutii rotunde ca de blat care contin fideluta foarte fina pentru kataif.Aceasta se insiropeaza si dupa cateva ore se imbraca in frisca.Prepararea fidelutei implica o instalatie speciala destul de rudimentara dar efcienta.Este raspandita in Turcia.Am incercat si retete romanesti, dar nu mi-au reusit.Interesul pentru acest desert mi l-a starnit romanul"La Medeleni"de Ionel Teodoreanu. Mira
Da stiu mersi mult pentru raspuns dar eu nu vroiam ca sa iau din-acelea pentru ca sunt facuti taiteii cu oua si baietelul meu nu are voie ca sa manance oua.