Lasagna
Timp de preparare:
3 h (complexitate medie)
Ingrediente:
1 pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, 2 catei usturoi, taiati
2 lingurite oregano, 4 lingurite busuioc uscat, 1 conserva suc de rosii, 1 conserva rosii in suc propriu, taiate, 1 virf de lingurita scortisoara, 500 grame brinza foarte moale sau smintina grasa, 2 oua, batute, 1/2 pahar brinza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete, taiate, 500 grame spanac, taiat, 2 dovlecei, taiati, 500 grame brinza mozzarella
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfirsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte.
Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine.
Se amesteca brinza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pina ce legumele sint bine patrunse.
Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, brinza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, brinza cu ou si parmezan deasupra.
Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora. Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.
nu ca m-as lauda sau ceva, dar pe blogul meu personal chiar am facut o reteta de lasagna. acolo poti vedea pas cu pas cum se prepara: http://gospodini.blogspot.com/2007/09/lasagna-varianta-mea.html
Lasagna in mod normal se face cu ragu pe care il faci inainte din 3kg de carne tocata amestec, ceapa taiata marunt, morcov dat prin razat
oarea mica, le calesti putin cu ulei de masline apoi pui carnea pe care o calesti putin si ii adaugi 1 pahar de apa sau de supa, se lasa la foc in jur de 2 ore pana scade si se leaga la final ii pui 2-3 foi de dafin, secretul gustului 2 linguri. tava se unge cu unt se pune un strat de foi de lasagna apoi smantana vegetala(te sfatuiesc sa folosesti GRAN CUCINA)apoi un strat de carne unul de mozzarella, putin parmezan si continui tot asa ca la final deasupra sa-ti ramana un strat de foi cu smantana, mozzarella si parmrzan.se coace cam 30-45 minute la 250 de grade.se scoate din cuptor, se lasa la racit. dupa ce se raceste se taie in patrate potrivite, se incalzeste la microunde 3 minute, se pune intr-un butuc(de pamant preferabil), se adauga sos de rosii, mozzarella si parmezan si se da la cuptor cam 5 minute la 300 de grade. pofta buna! daca esti din bucuresti te sfatuiesc sa te duci la un restaurant unde poti manca lasagna facuta in acest mod(restaurant BELLINI str. ion ghica nr.2 langa biserica
rusa sau cinemapro). adela-bucatar restaurant italian
Uite eu am intrat chiar pe site-ul Barilla si sunt mai multe retete : http://www.barillaus.com/Home/Pages/recipes__cooking.aspx
Iti recomand sa cumperi pastele pentru lasagna de la Barilla, au retete absolut fabuloase pe ambalaj. Pofta buna!
Pe net sunt retete puzderie. Eu acum nu stiu care e cea clasica sau "corecta", dar asta e cea pe care am incercat-o si mi-a placut: http://www.gustos.ro/......carne.html Mai sunt altele aici:http://www.gustos.ro/retete-culinare/search/