Uite o reteta:
Ingrediente:
* 500g lasagna
* 6 linguri de unt
* 6 linguri de faina
* 2 cani lapte
* 6 linguri branza rasa
* 3 oua
* sare, dupa gust
* piper, dupa gust
* 1/2 lingurita nucsoara pudra
Indicatii
Se fierb foile de lasagna in apa din belsug, cu putina sare, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se prepara sosul Bechamel.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina; se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se obtine un amestec omogen. Se adauga laptele rece si se continua amestecarea pana ce da in clocot. Se ia cratita de pe foc.
Se sparg ouale intr-un castron, se bat usor si se adauga peste sos impreuna cu sare, piper, nucsoara si branza.
Se scurg foile de lasagna, se amesteca in sos Bechamel si se asaza pe o tava de cuptor. Se toarna deasupra restul de sos Bechamel. Se da la cuptor, la foc mediu, pana ce sosul Bechamel se rumeneste putin.
Eu umplu foile de lasaña(fiete in prealabil) cu urm compozitie:ton la cutie, ou fiert tocat marunt, putin patrunjel verde tocat, sos de rosii si condimente dupa gust. apoi le asez in tava, pun sos bechamel peste foile umplute si o dau la cuptor pana se rumeneste, presar niste cascaval ras pe deasupra, mai las 5 minute la cuptor si gata! e foarteeee bun si mi-ai dat o idee.pregatesc si eu pentru cina!
Faci soal in felul urmator:in putin ulei, de masline daca e posibil se rumeneste putin carnea tocata si se adauga sucul de rosii in cantitate mai mare deoarece sosul trebuie sa stea pe foc circa o ora asadar va scadea.Foile de lasagna se fierb doar de jumatate si se scurg.Intr-o tava se pune putin sos, apoi un strat de foi, peste acestea se pune putin sos si se adauga mozzarela taiata cubulete, parmezan ras, urda taiata tot cubulete si oua fierte taiate marunt, dupa care se pune iar un strat de foi...si tot asa pana faci 3-4 straturi.Deasupra putin sos si mozzarela.Nu uita la fiecare strat se condimenteaza cu sare dupa gust. Apoi se baga la cuptor. Pofta buna!
LisaJulie întreabă: