Minestrone este un fel de ciorba mai groasa, componentele pungii sint formate din:mazare verde, fasole verde, morcov cuburi, telina cuburi, telina verde, brocoli, toate sint sub format congelat.Se pune toata cantitatea din punga intr-o oala cu apa, dar sa nu depaseascacantitatea legumelor decit cu 3 degete, se lasa l fiert, se adauga sare, iar cind este putin scazuta si toate legumele sint fierte se da deoparte.Italienii mai prefera ca in minestrone sa pui paste sub forma de orez, le lasi sa fiarba si le mananca asa cu tot cu legume si cu zeama, dupa care mai adauga si branza rasa.
Este o supa groasa si va atasez reteta"
in cantitati aproximativ egale, sau dupa gust si preferinta:
morcovi, fasole verde, cartofi, praz curatite, spala-te si taiate in bucati mici
usturoi, ceapa sau hasme taiate mic
busuioc taiat marunt
cateva linguri de ulei de masline
1 litru de suc de rosii (sau jumatate litru de piureu de rosii) sau 1 kg de rosii curatite de coaja si date prin strecurator
apa
sare, piper
patranjel taiat
smantana pentru servit (facultativ)
3 cuburi de supa concentrata de gaina in optiune sau varianta
intr-o cucta se pun toate legumele taiate cu apa (sa le cuprinda si sa le acopere de cca 1-2 cm, sare, uleiul de masline, ceapa, usturoi si busuiocul
se fierb 5-7 minute
se deschide cucta, se adauga rosiile se mai fierbe putin, la sfarsit se agauga patranjelul taiat
daca se adauga cuburi de concentrat de supa de gaina, acestea se pun de la inceput in apa de fiert
se serveste cu smantana, facultativ
se mai poate adauga in farfurie si "pistou" (frunze de busuioc macinate cu usturoi si o linguritza de ulei de masline
in optiune: o data cu rosiile se poate adauga si fasole alba gatita (din conserva)
Pofta buna!
SE pun intr-o oala la fiert orice fel de legume iti plac: cartofi cubulete, fasole, mazare, dovlecel, morcovi, cateva foi de salata, spanac, frunze si radacina de telina, patrunjel, etc. Le poti combina cum vrei tu. Eu pun si frunze de busuioc. Le pui la fiert la foc mic si le lasi circa 2 ore. Pofta buna.