anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face "mousse de chocolat"?

Răspuns Câştigător
| rael a răspuns:

Mousse de ciocolata alba :
125ml smantana lichida dulce ( milli )
200 gr ciocolata alba
5 gr gelatina
200 ml frisca neindulcita
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece ( cat sa o acopere ); se bate frisca; se pune pe foc smantana, se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se topeste. Dupa ce s-a umflat gelatina in apa rece, se incalzeste la foc mic, fara sa dea in clocot si se toarna peste ciocolata alba. Se lasa crema sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca.

Mousse de ciocolata cu lapte 125 ml smantana dulce
160 gr ciocolata cu lapte
5 gr gelatina
100 gr frisca batuta

Mousse de ciocolata amaruie
125 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie
125 ml frisca batuta
5 gr gelatina

Se procedeaza identic.

2 răspunsuri:
| stardeea a răspuns:



Mousse au chocolat


Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smintina, un paharel de coniac sau
lichior, alune simple
Mod de preparare:
Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu
smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu
ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si se lasa la frigider 4 ore.La servire, se pun
deasupra alunele bine prajite

| claud1u a răspuns:

De unde iau gelatina?