| Calvin a întrebat:

Cum se face o cafea buna?

8 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

La nisip şi în ibric de aramă(cupru)

| ocrucianu a răspuns:

Daca nu ai aparat pentru espresso sau filtru, atunci faci cafea la ibric - cafea turceasca.Pentru aceasta ai nevoie de un amestec de boabe de cafea indicat pentru prepararea cafelei la ibric. La fel de important este sa fie macinata cel mai fin posibil cafeaua, sa aiba consistenta zaharului pudra! Daca bei cafeaua cu zahar, este indicat sa il adaugi in apa in momentul in care pui ibricul pe foc (un sfert de lingurita, o jumatate sau chiar o lingurita pentru o ceasca). Cafeaua se adauga atunci cand apa este aproape de punctul de fierbere. Doza recomandata este de 2 lingurite de cafea pentru o ceasca de apa. Optional, inainte de a turna cafeaua in ceasca, iei cu lingurita caimacul si pune-l in ceasca incalzita dinainte, astfel incat, in momentul cand vei turna cafeaua, spuma sa se ridice la suprafata. Cafeaua preparata se toarna imdediat, toata, inclusiv zatul. Astepti cateva minute sa se aseze (si nu pune apa rece). Pofta buna!

| foxsilver a răspuns:

Pui apa la fiert intr-un ibric, impreuna cu 1 1/5 lingurite de zahar.Cand a inceput apa sa clocoteasca, adaugi 2 lingurite de cafea, si o mai dai inca o data in clocot.La final, torni cateva picaturi de apa rece, ca sa se lase zatul la fund mai repede.


Si totusi, la ora asta cafea!:-o

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,Calvin!
Se pune in ibric apa, se pune ibricul la foc mic. Dupa doua minute si jumatate se pun cate doua lingurite si un sfert de cafea la fiecare 175 ml apa. Focul poate creste un pic acum. Se invarte energic continutul din ibric vreme de 30 secunde. Se face o mica pauza... Dupa 30 secunde, se reia invartitul continutul din ibric, in ambele sensuri (orar si trigonometric), favorizand inmultirea caimacului. Catre sfarsitul fierberii, se adauga un varf de cutit de cacao, se amesteca iarasi. Cand cafeaua da in foc, se recupereaza cu repeziciune caimac din ibric si se repartizeaza cat se poate de egal in cestile ce asteapta cuminti alaturi. Cafeaua neagra aburinda si vaduvita de caimac se stropeste cu cateva picaturi de apa rece, apoi ibricul se lasa pe masa de la bucatarie pentru linistire. Dupa minim 10 minute se toarna in cesti atent, cu grija sa nu se scape prea mult zat, peste caimacul existent. Se pune langa cesti indulcitorul preferat si se serveste.
Optional, in cafea se poate turna putin lapte si se poate stropi cu vinars, sau whisky.
Te pup!

| Iunona a răspuns:

Eu las la fiert apa si zaharul in ibric si cand aproape da in clocot pun 2-3 linguri de cafea si mai las sa fiarba cateva minute. O vars in cana si pun o lingurita de lichior de ciocolata, frisca deasupra si...fug in dormitor sa nu mi-o fure nimeni.

| Claudia_Vilcea_1964 a răspuns:

Se foloseste apa de cea mai buna calitate(apa plata imbuteliata!
Se pune la fiert apa si cind da in fiert se pune cafeaua macinata proaspat(sau pastrata in frigider)si cand da doua clocote peste ea e gata ptr.servire.

| Claudia_Vilcea_1964 a răspuns:

Placerea a fost de partea mea!

| Drosu_Laura_Ivanuska_1962 a răspuns:

Pun apa la fiert in ibric, in ceasca pun cafeaua, zaharul si dupa preferinta un varf de lingurita de scortisoara, cand apa fierbe in clocot o adaug peste cafea, acopar cu o farfurioara si o las 4-5 minute, merita sa incercati, cafeaua mea e cea mai buna si nu m-a laud...

Întrebări similare