Cel mai simplu si gustos:
SPARGI oale si pui albusul si galbenusul intr-o farfurie. Pui un pic de sare.
Cureti ardeiul de miez si il tai marunt. Folosesti cantitate dupa gust.
Razulesti cascavalul.
Tai sunca in bucatele, dupa preferinta. In loc de sunca se pot folosi si carnati, dupa gust.
Bati ouale (eventual adaugi si putin lapte), pana sa devina omogen.
Amesteci ardeiul, sunca si cascavalul la ouale batut.
Intr-o tigaie se pune outin ulei sau unt (poate fi si untura sau slanina afumata topita ) si o pui pe foc.
Proba: cand s-a topit si s-a incins grasimea picuram cu furculita putin ou in tigaie. Daca este suficient de incalzit, trebuie sa se compacteze aproape instant.
Turnam amestecul cu ou in tigaie si lasam sa se prajeasca dupa gust (mai moale sau mai tare). Daca dorim, putem sa amestecam sau sa intoarcem omleta, dupa preferinta.
Cand e gata, servim omleta fierbinte pe farfurie (preincalzita sau de plastic, lemn) si imediat mai razulim cas deasupra, pana ce inca este fierbinte. Putem presara si putin piper si boia, dupa gust.
Pofta buna!
Pui într-un castron ouăle, cașcavalul, șuncă, ardeii, le bati bine pana vezi ca face spume, apoi le pui în tigaie la prăjit.
Eu adaug și ceapa (de preferat ceapa verde ), ciuperci fierte, și măsline.
Cascavalul ras îl presar pe deasupra când o scot din cuptor.
In oul bătut adaug puțin lapte.
Restul ingredientelor le mărunțesc și le amestec cu oul bătut, adăugând condimente după gust (puțin curry, piper, dacă e nevoie sare, puțin busuioc uscat, și pătrunjel verde proaspat).
Compoziția (într un vas de yena ) o las la cuptor la foc mic pana începe sa sticleasca.
Sunt 2 feluri, nu stiu in romana
dar este scrambled eggs si spanish omlet.
Scrambled eggs este omleta care o pui in tigaie si amesteci, pana iese asa bucatele mici.
Mie imi place sa o mananc pe aia, nu foarte facuta, si cu smantana adaugata in oua, incing tigaia, arunc ouale cu smantana si amestec repede maxim 20 30 sec, pana imi place mie consistenta apoi o scot sa nu se mai gateasca sa ramana asa.
Merge cu somon afumat, beton.
Iar omleta spaniola, poti sa faci din cascaval sunca si ardei.
eu n-as praji sunca si as lasa-o asa, sau pui inainte ardeii in tigaie pana se fac cum iti plac tie.
Apoi adaugi sunca daca o vrei gatita, acolo cat sa o perpelesti un pic, le scoti, pui ouale batute in tigaie la foc nu prea mare si amesteci din cand in cand.
Intinzi la loc ca sa fie ca o clatita. La fel mie imi place mai nefacuta in mijloc. Apoi adaugi cascavalu sunca si ardeiu si o impachetezi ca o gogoasa. Gen in forma de D. O intorci pe partea cealalta, si lasi la foc mic, inca 30 50 sec, ca sa se topeasca si cascavalu inauntru. Apoi o scoti.
Cel putin asa se face la restaurant o omleta spaniola.
Acasa bineinteles ca o poti face cum o vrei tu.
Eu ti-am dat doar o sugestie.
sau asa, japoneza, dar asta asa fac si francezii exact asa
https://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM
LisaJulie întreabă: