Ai nevoie de:
- 2 pahare si jumatate de zahar (pahar de 250 ml)
- un pahar de lapte
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200g de unt
- un pahar si jumatate de faina
- 5 oua
- un plic de zahar vanilat
- un praf de copt
Fieri in bain-marie (adica punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars) laptele, zaharul si cacaua. Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.
Separi ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastrezi. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (adica introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin)
Cand o scoti de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa.
fundita sau nu...
Buna!
In primul rand, ai nevoie de:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Pofta buna!
La noi in ardeal se face asa...
se bat 6 albusuri de ou se adauga zaharul si se bat pana se ingroasa, dupa aia se pun 6 linguri de faina si 6 linguri de zahar, si1 de zahar vanilat se amesteca totul si-l bagi la cuptor la foc medi 45 minute.in timp se fierbe apa cu cacao si zahar, il lasi la racit si dupa ce i gata aluatul il tai patratele si-l insiropezi bine in sos dupa care il rostogolesti in cocos ...si gata.este foarte delicios. pofta mareeeeee!
Http://andreea.dorobantu.name/prajituri-dulci/negresa/
Iti arata pas cu pas cum se face.
Succes!
E ff simplu. gasesti aici tot ce ai nevoie http://www.e-retete.ro/retete/negresa-marmorata succes:-h
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250 g margarina,
500 g zahar,
5 linguri cu cacao,
1 cana cu lapte,
4 oua,
200 g faina,
1 pachet praf de copt,
nuci,
rom,
ciocolata,
coaja de lamaie.
Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina impreuna cu zahar, lapte, cacao, coaja de lamaie. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma.
Compozitia se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca de cocos.
Se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.
noname2021 întreabă:
User252426 întreabă: