Buna, uite eu asa prepar paella:2ardei, trei rosii mari sau o cuie de rosi conserve, o ceapa si 5 catei de usturoi, un pui, 8 linguri de supa cu ulei de masline, sare, piper, o frunza de dafin, un pliculet de sofran, 500 gr de orez, un litru de supa de pui, eu pun apa si doua cubulete, apoi vreo 15 creveti, ii cumpar fie decorticati, fie intregi in functie de cum ai gasesc, 300 gr scoici de care gasesc. Se coc ardeii, se curata si se taie lamele, se curata si rosiile de coaja si seminte si se taie in bucati cam de 2 cm, usturoiul se toaca si el.se taie puiul in bucati mititele si se prajeste in 6 linguri de ulei, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cam 2 minute. Apoi se pun ardeii, rosiile, se prajesc putin si se adauga orezul cu toate condimentele, supa de gaina sau apa si cubuletele.Se fierb cam o jumatate de ora la foc mic fara sa mesteci. Daca scoicile sunt proaspete si nu la conserva le prajesti un pic in ulei pana se desfac, se adauga si crevetii si mai raman cam 5 minute. Focul trebuie sa fie cu adevarat moderat, si nu trebuie deloc sa mesteci, eu sincera sa fiu mai gust si mai potrivesc aromele.Ca sa fie un pic picanta mai pui si boia dulce, eu nu prea exagerez pe partea asta.Si ca totul sa fie perfect, daca se prinde putin de cratita si are un foarte usor gust de afumat, atuci chiar poti sa zici ca ai nimerit adevarata paella. Pofta sa ai.
am gasit o reteta, dac stii spaniola incearca aici, zice timpul si la ce fel de foc se face http://www.euroresidentes.com/Recetas/paellas_arroces/paella-valenciana.htm
AlexIf întreabă:
anonim_4396 întreabă: