Buna, uite eu asa prepar paella:2ardei, trei rosii mari sau o cuie de rosi conserve, o ceapa si 5 catei de usturoi, un pui, 8 linguri de supa cu ulei de masline, sare, piper, o frunza de dafin, un pliculet de sofran, 500 gr de orez, un litru de supa de pui, eu pun apa si doua cubulete, apoi vreo 15 creveti, ii cumpar fie decorticati, fie intregi in functie de cum ai gasesc, 300 gr scoici de care gasesc.
Se coc ardeii, se curata si se taie lamele, se curata si rosiile de coaja si seminte si se taie in bucati cam de 2 cm, usturoiul se toaca si el.se taie puiul in bucati mititele si se prajeste in 6 linguri de ulei, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc cam 2 minute. Apoi se pun ardeii, rosiile, se prajesc putin si se adauga orezul cu toate condimentele, supa de gaina sau apa si cubuletele.Se fierb cam o jumatate de ora la foc mic fara sa mesteci. Daca scoicile sunt proaspete si nu la conserva le prajesti un pic in ulei pana se desfac, se adauga si crevetii si mai raman cam 5 minute. Focul trebuie sa fie cu adevarat moderat, si nu trebuie deloc sa mesteci, eu sincera sa fiu mai gust si mai potrivesc aromele.Ca sa fie un pic picanta mai pui si boia dulce, eu nu prea exagerez pe partea asta.Si ca totul sa fie perfect, daca se prinde putin de cratita si are un foarte usor gust de afumat, atuci chiar poti sa zici ca ai nimerit adevarata paella. Pofta buna
Mergi pe cel mai puternic site romanesc de retete: www.gustos.ro - "Retete cu specific" si dai o cautare pentru paella. Vei gasi mai multe, inclusiv comentarii.
Paella este specifica Valenciei.pentru 4 persoane-se foloseste orez cu bob rotund cca 100gr pentru portie.cca 200-250 ml ulei de masline, un sfert de pui taiat in bucatele, un sfert de iepure taiat in bucatele, coaste de porc taiate bucati(cca6)un catel de usturoi, un varf de lingurita de sofran sau colorant alimentar, 4rosii in conserva sau proaspete, cca 12 pastai de fasole verde, un pumn de fasole fiarta cu boabe gigante(daca ai). ardeiul rosu nu se foloseste in paella traditionala (dar si cu ardei este gustoasa), ulei de masline.trebuie mentionat ca nu se amesteca deloc in orez, altfel devine pilaf.in uleiul incins se pun dintii de usturoi cu tot cu coaja, se lasa la rumenit sa isi lase aroma, se scot cand sunt rumeni dar nu arsi pentru ca dau un gust amar.se adauga toate bucatelele de carne si sarea, se rumenesc usor pe toate partile, apoi se adauga rosiile taiate in 6 sau 8 bucati(sau rase)cand sau calit un pic se adauga fasolea verde, se lasa totul la rumenit pentru cateva minute pentru a se omogeniza gustul.se adauga orezul in ploaie si apoi apa care este amestecata in prealabil cu sofranul sau colorantul, pentru a se dizolva mai bine(2 cani orez-1 apa), sa nu uitam fasolea boabe fiarta(daca ai)daca o pui la inceput se farama.se lasa intre 10-15 minute la foc potrivit. dupa ce se inchide focul se acopera cu folie de aluminiu pentru inca 10 minute.trebuie mentionat ca tigaia in care prepari paella(paelia)trebuie sa fie cat mai intinsa iar focul trebuie sa acopere foarte bine fundul tigaii, cand se adauga orezul in primele 2 minute se poate amesteca, dar dupa aceea nu este recomandat pentru ca devine pastos, boaba de orez trebuie sa fie fiarta dar ferma. optional se adauga creveti. poti face si paella de fructe de mare(calamari, sepie, 2-3 feluri de scoici si creveti)este foarte delicioasa dar sunt persoane carora nu le plac molustele.
anonim_4396 întreabă: