| chif_ioana a întrebat:

Cum se face pandispanul cu mere? Merge si cu piersici?

Răspuns Câştigător
| carmen_9743 a răspuns:

Pandispan inseamna cate oua, atatea linguri de zahar si tot atatea de faina. Mixezi galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc, adaugi faina cate 2 linguri, bati albusele spuma tare si la inglobezi cat poti de delicat in mixul anterior. Tapetezi o tava cu unt si zahar in care pui merele taiate si le coci. Cand sunt gata, adaugi compozitia de pandispan si coci mai departe. Cand s-a racit rastorni prajitura, merele vor veni deasupra si tot siropul din zahar si suc de mar va insiropa pandispanul. Cu piersici n-am facut. Dar as face asa piersici din compot apoi pandispanul si date impreuna la copt, cred ca-i o idee am sa incerc si eu

6 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua, 6 linguri ulei, 12 linguri e zahar, 1 cana de faina, 6 mere, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, stafide, caise uscate.

Mod de preparare:
Pentru compozitia de pandispan.
Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt. Apoi galbenusrile se aduga peste spuma de albusuri si se amescteca in continuare. Dupa care se pune faina. Faina nu se mixeaxa, se aduga usor cu o lingura.
Intr-un vas rotund care nu lipeste se caramelizeaza la foc mic cele alte 6 linguri de zahar.Intre timp 5 mere se decojesc si se taie in 4 bucati fiecare. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se aseaza pe fundul vasului in forma de spirala bucatile de mar.Zaharul caramelizat trebuie sa fie fierbinte, nu se lasa la racit.Se da la cuptor 10 min.
In compozitia de pandispan se pune 1 mar ras si stors de zeama, stafide, caise uscate.
Apoi se scoate vasul si se toarna compozitia de pandispan.
Se da la cuptor 25 minute. Dupa care se scoate vasul, se dezlipeste de pe margini cu un cutit subtire, se pune o farfurie intinsa deasupra vasului si se rastoarna. In acest fel merele care au stat dedesubt vor veni deaspura. Optional se pudreaza cu zahar. Nu se taie fierbinte.

| bozo a răspuns:

Ia uite ce apare daca scrii in google "pandispan cu mere" si dai click pe "ma simt norocos!": http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajituri/pandispan-cu-mere-1.html De asemenea iti sugerez sa incerci cu toate fructele posibile. Ce se poate intampla? Explodeaza caisele?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fructele care sunt mai zemoase se lasa intregi/capsune/sau taiate rondele sau felii mai groase...capsune.piersici,caise,prune,visine,se pot aduga in aluat, fe fundul tavii sau deasupra, reteta ramane cea de la mlm

| DenissaDeea a răspuns:

Pandispan cu mere.(sau marmorat) In cazul dorit poti pune si cacao:
Ai nevoie de:5 oua, 5linguri zahar, 5 linguri faina, 5 linguri apa fiarta, un plic zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.
Cum procedezitongueregatesti o tava de cheg, o ungi cu ulei sau unt si o tapetezi cu faina, bati albusurile spuma, presari putina sare(dupa necesitate) apoi pui zeama de lamaie, zaharul(lingura cu lingura, mestecand mereu cu micxerul)pui vanilia, continui sa bati pana se intareste foarte bine bezeaua, apoi adaugi galbenusurile de oua, pui lingurile de apa fiarta, apoi adaugi lingura cu lingura faina mestecand dupa fiecare lingura, sa nu lese cocoloase, adaugi fructele(cirese, visine, mere, pere, caise, prune, etc. pot fi si proaspete si din compot sau dulceata)torni compozitia in tava si o dai la cuptor la foc iute 10 minute, dupa10 minute reduci flacara la cuptor, si o mai lasi 10, 15, minute.si o verifici daca e coapta cu o scobitoare,(sfat, nu deschide in alea10 minute cand tava e in cuptor, pentru a nu da inapoi din cresterea aluatului)POFTA BUNA

| carmen_9743 a răspuns:

Pandispan inseamna cate oua, atatea linguri de zahar si tot atatea de faina. Mixezi galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc, adaugi faina cate 2 linguri, bati albusele spuma tare si la inglobezi cat poti de delicat in mixul anterior. Tapetezi o tava cu unt si zahar in care pui merele taiate si le coci. Cand sunt gata, adaugi compozitia de pandispan si coci mai departe. Cand s-a racit rastorni prajitura, merele vor veni deasupra si tot siropul din zahar si suc de mar va insiropa pandispanul. Cu piersici n-am facut. Dar as face asa piersici din compot apoi pandispanul si date impreuna la copt, cred ca-i o idee am sa incerc si eu

Întrebări similare