| obsesion15 a întrebat:

Cum se face pilaful cu ciuperci? Vreau cantitatile exacte si explicati-mi exact cum trebuie sa procedez. Fara link-uri.

Răspuns Câştigător
| Șosețică a răspuns:

Buna Obsesion 15! Stiu 2 retete de la mama sper sa te ajute!

Din punctul meu de vedere asta e mancarea perfecta pentru o zi de post, se si prepara ff usor si repede, iar daca nu toata lumea din casa tine post, o poti servi ca si garnitura langa altceva.

Pentru 4-6 portii (depinde cat de infometati sunteti) avem nevoie de:
- o cana de orez (de 250ml)
- 2 borcanele de ciuperci (500g ciuperci proaspete)
- o ceapa mare
- o cana (eventual + jumate) de apa
- o lingura de boia
- pantrunjel
- condimente dupa gust (cei de la Fuchs, au condimente speciale pentru pilaf, foarte bune)

Trebuie sa tai ceapa marunt si sa o calesti. Cand ceapa este aurie adaugi ciupercile taiate bucatele si le calesti impreuna cu ceapa. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) pui peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic in jur de 10-15 minute, in cazul ciupercilor la borcan sau mai mult 20-30 de minute in cazul ciupercilor proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pentru ca va scadea f tare la fiert si mai trebuie adaugata).

sau

INGREDIENTE
500 g ciuperci
200 g orez
1 ceapa
100 ml ulei
1 lingura bulion de rosii sau cateva rosii
sare si piper dupa gust (reteta pentru incepatori)

MOD DE PREPARARE
Se aleg ciupercile, se curata, se spala, apoi se taie potrivit si se pun la calit cam 20 minute, intr-un teflon eventual;
Separat, intr-o cratita se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul spalat si scurs bine, calindu-se in jur de 5 minute. Se stinge cu apa, cam in proportie de 3 la 1

Se adauga ciupercile, bulionul, sare si piper, se amesteca, se acopera cratita cu un capac si se lasa la foc domol sau se introduce in cuptorul slab incalzit, unde sunt gata in cca 20 minute.(reteta pentru avansati)
Pofta buna!