Maica-mea ca sa il faca mai gustos foloseste apa in care a fiert un pui, in loc de apa simpla.
apoi puiul il baga la cuptor, dar in fine. ideea e ca pilaful e mult mai bun
O sa-ti spun cum procedez eu.
Ai nevoie de ulei, o ceapa mica, doi morcovi, un ardei, patrunjel verde, patru pulpe de pui, aproximativ 300 gr. de orez, boia, sare si piper.
Ceapa o curat si o tai marunt, apoi o pun la calit in putin ulei, adaug carnea de pui bine spalata, o jumatate de lingurita de boia si sare si acopar vasul cu un capac (carnea va lasa zeama). Dupa cinci minute completez cu un litru de apa calduta si pun morcovul taiat marunt, apoi ardeiul taiat marunt si le las sa fiarba la foc mic. Cand carnea e aproape fiarta, adaug orezul si mai pun putina sare si piper si las sa fiarba sub capac, la foc mic, fara sa amestec. De acum, in douazeci de minute pilaful e gata. Daca pentru a fiebe orezul mai are nevoie de lichid, adaugi cate putina apa calduta. Dupa ce s-a fiert orezul, pui verdeata taiata marunt si acoperi vasul.
Pofta buna!
Pilaful sarbesc este delicios!
Ingrediente:
250g orez
2 cepe
4 ardei grasi
4 rosii
sare
piper
patrunjel
100 ml ulei
Preparare:
Ceapa se caleste in ulei si se adauga orezul.Se pun 3 cani cu apa, sare, piper, rosiile si ardeii taiati felii si verdeata tocata. Dupa ce a clocotit, se amesteca si se da la cuptor la foc domol timp de 10 minute.
Timp Preparare: 30 minute
Faci Rizzoto, in stil italian. Gasesti pe net reteta. Si il mananci cu ketchup...
Hei.si eu am invatat zilele trecute aceeasi chetie si mi-a iesit din prima. pui orezul la fiert si odata cu el morcov si ardei gras taiat marunt marunt.separat pui la fiert niste aripioare de pui si cand sunt gata le pui in orez sa fiarba putin impreuna.calesti ceapa si mesteci cu orezu si gata.iti iese puitn galbui daca calesti ceapa daca iti place alb... pui ceapa la fiert in acelasi timp cu morcovu' si ardeiu'
5 cani de apa pu ila fiert cu o ceapa si morcov dupa gust dupa ce sa fiert adugi cu aceas cana cu care ai pus apa o cana de oraez... pilaful este gata Pofta Buna!
Salut. nu am citit toate commurile, dar am citit destule cat sa pot sa va sfatuiesc... daca nu stiti, mai bine nu raspundeti, ca doar creati confuzie . Ca sa prepari orezul pui cantitatea de orez dorita, si de 3 ori cantitatea de apa (eu pun 2 cani de orez si 6 de apa intr-o oala mare). cu orice il faci (carne, soia sau ciuperci) e mult mai bun daca adaugi verdeturi, ceapa calita (intotdeauna) si bulion, sau chiar un sos de bulion in paralel - se face foarte usor. sper ca te-am ajutat, pofta buna
:X si dupa alte zeci de emoticoane iti spun: ai nevoie de grasime de pui ca sa il faci gustos. cel care a spus ca mama sa pune apa de la un pui fiert are dreptate, asa iese cel mai gustos. @ade...ori ti-a dat eroare messengerul si te plictisesti, ori asa esti tu si dai sfaturi de 2 bani.
Speli carnea si o pui la fiert cu un pic de morcov si un pic de delicat.Separat calesti ceapa cu ardeii,si cand e aproape calita pui o lingura de bulion, orezul spalat si-l mai lasi si pe el un pic. Dupa ce carnea este fiarta o scoti, o lasi un pic la scurs si o perpelesti intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline.Intr-o oala de lut sau de ceramica pui ceapa calita cu orezul,bucatile de carne prajite un pic, sare si piper daca mai e nevoie. Adaugi zeama in care a fiert puiul, gusti sa vezi daca e destul de sarata piperata etc.Acoperi oala cu folie de aluminiu, o intepi cu o scobitoare sau cu o furculita in mai multe locuri si...la cuptor cu ea.O lasi 15-20 de minute,depinde de cuptor si de temperatura,si cand a scazut zeama, dar nu de tot, sa mai fie un pic peste orez opresti focul.Merge acum cu o salata de castraveti murati sau cu ardei kapia copti si bagati la borcan.Pfta buna.
2 cepe 3 ardei 2morcovi se calesc se pune orezu peste si se caleste putin pun apa sa depaseasca orezul cand clocoteste pun boia patrunel si bulion si mai sta sa clocoteasca
Raulinio întreabă: