Pilaf sarbesc
Ingediente : 100 g ciuperci (din conserva); 1 cana orez; 1 ceapa; 1 morcov; 1 ardei gras rosu; un ardei verde; 1 dovlecel mic; sare si piper dupa gust; ulei;
Mod de preparare :
Se curata legumele (ardeiul verde, ardeiul rosu si dovlecelul), se spala si se taie cubulete mai maricele. Cepa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se rade pe razatoarea mare. Se calesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masline; Cand legumele se inmoaie putin se adauga si orezul si ciupercile (din conserva spala-te bine si taiate julien) si se amesteca cu ele se adauga 3 si 1/2 cani de apa si se condimenteaza dupa gust; Se lasa sa fiarba la foc mic; Din cand in cand se amesteca si daca trebuie, se adauga apa pana fierb orezul si legumele; Cand orezul este aproape fiert, se stinge focul si se acopera cratita cu un prosop jilav; Dupa cca 30 - 40 min pilaful este gata.
Ceapa, ardei gras calite adaugat orez, supa de legume sau pui, fiert la foc mic si la finel se adauga patrunjel proaspat tocat si cubulete de rosii