| Dedeeee a întrebat:

Cum se face pilaful simplu?

Răspuns Câştigător
| dydy1992 a răspuns:

Uita-te pe site-ul acesta :) Iti da si ingredientele si cum sa il prepari;)
http://www.itips.ro/......v1319.html

4 răspunsuri:
| doar.pt.voi. a răspuns:

Bună.
Uite aici
http://www.itips.ro/......v1319.html

Toate cele bune!:)

| curiozitatea a răspuns:

Cum sa faceti un pilaf simplu

Pilaful de orez este o modalitate simpla de a face mancare de orez astfel incat sa ramana pufos si lejer. La pilaf, boabele trebuie sa ramana separate si sa nu formeze cocoloase. Aceasta reteta poate fi folosita ca si garnitura de fiecare data cand doriti sa mancati orez.
INGREDIENTE:
* ½ ceapa mica tocata
* 1 lingura ulei vegetal
* 1 lingura unt
* 400 g supa de pui
* Sare si piper
* 1 ceasca orez pre fiert

Intra aici pentru pasi si sfaturi : http://www.itips.ro/......v1319.html

* Folositi pe cat posibil supa facuta in casa
* Orezul prefiert este un tip de orez care a fost fiert un scurt timp inainte de a fi decorticat. Din cauza aceasta are o culoare maronie. Desi erte prefiert, acest orez se fierbe mai greu decat cel alb.
* Se pot adauga multe ingrediente pentru a face pilaful mai aromat: frunze de dafin, patrunjel, cimbru sau oregano, sau diferite legume. Puteti de asemenea experimenta cu diferite tipuri de supe.
Pasi: 1. Incingeti o tigaie anti-aderenta cu diametrul de 25 de cm pe foc mediu si adaugati ulei
2. Atunci cand este fierbinte, adaugati untul si ceapa si sotati pana cand se fragezeste ceapa, cam 2-3 minute. Adaugati putina sare si piper. Daca folositi supa la conserva, nu mai puneti sare pentru ca supa e suficient de sarata
3. Amestecati si orezul. Acoperiti fiecre bob cu putina grasime din tigaie. Acest pas cheie pastreaza boabele separate
4. Gatiti orezul 30 secunde amestecand ca sa nu se lipeasca
5. Adaugati 1 3/4 ceasca de supa sau apa si fierbeti. Imediat ce a inceput sa fiarba, dati focul mai mic si fierbeti la foc mic si acoperiti bine
6. Lasati sa fiarba la foc mic 12 minute, amestecati o data si acoperiti din nou. Daca nu mai e lichid in tigaie adaugati inca ¼ ceasca de lichid.
7. Mai lasati pe foc 5 minute apoi gustati. Daca orezul nu este gata inca, mai adaugati ¼ ceasca de lichid, si mai fierbeti la foc mic pentru inca 3 minute, apoi inchideti focul si lasati orezul acoperit, pentru inca 5-10 minute
8. Gustati din nou, atunci cand orezul este gata, amestecati cu o furculita si serviti

| buterfly a răspuns:

Pai draga deeya... Speli intai orezul normal dupa aia il pui la fiert si adaugi vegeta...Si il lasi sa fiarba binehappy

Iar la sfarsit poti sa adugi deasupra ceva pentru estetica(cum ar fi ceva verdeatatongue)
Succes!:*

| moniii a răspuns:

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 cana orez
2 1/2 cani supa de carne( sau apa big grin eu il fac cu apa big grin)
patrunjel verde tocat
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Orezul se spala bine de tot.
Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa( daca nu avem punem apa cu Knorr sau Delicat de casa).
Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute si este gata...
baftahappy


8 fotografii, 1 comentarii cu fotografii


Întrebări similare