Este super simplu. Pizza capriciosa are aceleasi ingrediente ca si prosciutto, numai ca a primit numele capriciosa din cauza maslinelor. Ingredientele sunt : masline, ciuperci, mozzarela, sunca, salam picant(daca vrei sa pui ), pomodoro ( e o branza foarte buna de pus pe pizza ), si poti sa mai pui alte chestii in functie de gust. Normal are si ardei, dar mie nu imi plac. Ok, Succes la gatit! Funda?
Pizza Capriciosa este delicioasa ca toate celelalte feluri de pizza si nu o poti refuza, mai ales daca o ai in fata ochilor. Putem prepara pizza Capriciosa cu blat mai gros sau mai subtire dupa preferinta si putem adauga extra mozzarella. Sau sa o garnisim cu sosuri care sa puna in evidenta gustul acestei savuroase pizza Capriciosa. Savoarea deosebita a acestei pizza Capriciosa este data de amestecul inedit de peste si anghinare cu restul ingredientelor obisnuite.
Ingrediente
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
500 g rosii coapte bine
250 g sunca fiarta taiata felii
100 g mozzarella
4 fileuri de sardele din conserva
8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei (de masline)
150 g masline negre
sare sau piper dupa gust
1 lingura ulei de masline pentru a unge tava
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se obtin cam 500 g de aluat care se lasa la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa;
Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului:
Se taie sardelele in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei;
Se pune aluatul pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita;
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform mozzarella rasa, fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele:
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Happy?
Pasta, sos, mozzarella, ciuperci, sunca, salam, ardei, masline. Asta e reteta cea mai populara.
anonim_4396 întreabă: