Foarte buna este placinta cu foi cumparate din comert.Compozitia este din 750gr.branza proaspata, 3 oua, 200gr de zahar, coaja de lamaie, scortisoara, 2linguri de smantana, 2linguri de gris.Se amesteca totul.In tava mare de aragaz, unsa cu ulei se intind doua foi peste care se se unge cu 1/3din branza.Se continua inca de 2 ori. Ultimul strat este de foi pe care le ungi cu ulei. Pui placinta in cuptorul incins si cand s-a rumenit, o scoti si torni peste ea 200 ml. lapte fierbinte cu putin zahar. O mai introduci in cuptor pentru 6 minute.Succes! Mira
In aluatul simplu de placinta introduci branza de vaca indulcita, eventual amestecata cu stafide, marar, razatura de lamaie sau portocale etc, dupa preferinta. Poti folosi urda in loc de branza, cu marar proaspat, taiat marunt.
Daca faci cu branza sarata, poti amesteca in branza: sare, sunca afumata, slanina taiata marunt, etc. Poti folosi telemea in loc de branza. Dupa preferinta.
Cele de sus se pot folosi si la clatite.
Pofta buna!
anonim_4396 întreabă: