Ingrediente
Aluatul
200 g faina
100 g unt
1 pahar apa
Umplutura
2 linguri faina
150 g zahar pudra
600 g mere
50 g unt
100 g smantana
1 lamaie
scortisoara pisata
sare
Mod de preparare
Se framanta un aluat sfaramicios din faina, unt, apa si sare. Se intinde intr-o tava;
Se curata si se taie merele in felii foarte subtiri. Se amesteca cu zaharul pudra, doua linguri de faina, scortisoara, coaja rasa de la o lamaie si smantana;
Se intinde aceasta umplutura peste coca din tava si se pune prajitura in cuptor pentru circa 40 de minute.
Tips:
Se serveste pudrata cu zahar sau cu frica/smantana pe deasupra
Timp de preparare:
2 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
Aluat: 375 gr faina, 3 lg zahar, 180 gr unt, 1 lingura ulei, 1 galbenus de ou
Umplutura: 6 mere mari si dulci, 100 gr zahar, 1 lingura faina, 1 lingurita scortisoara, 3 linguri suc de ananas
Mod de preparare:
Se framinta un aluat din faina, zahar, unt, ulei, galbenus si 4 linguri de apa rece. Se formeaza o bila care se lasa la rece 1 ora.
2/3 din aluat se intinde si se pune intr-o tava rotunda pentru placinte. Merele se curata, se taie felii si se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura, dupa care se imparte compozitia in mod egal peste aluat. 1/3 de aluat ramas se intinde si el si se pune peste umplutura, inchizandu-se cu atentie marginile placintei. Se impunge cu furculita din loc in loc si se pune la cuptor la 200 grade Celsius.
Incearca pe asta...nu este buna...este de`a dreptu` delicioasaaa. o fac in fiecare luna de cel putin 2 ori si e cea americana:> http://www.all-food.ro/2010/05/19/american-apple-pie-placinta-cu-mere/
Placinta cu mere americana?! Dati-mi si mie va rog frumos reteta! PLEASEEEE!