| cerculetezburatoare a întrebat:

Cum se face placinta cu visine?

Răspuns Câştigător
| allleeeee a răspuns:

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 8 portii (o placinta de 23 cm diametru)

Aluatul de placinta
• 270 gr faina
• 2 lingurite zahar
• 1 ¼ lingurita sare
• 250 gr unt sau margarina Rama rece, taiat(a) cubulete
• 4-6 linguri apa rece + daca mai este necesar
Umplutura
• 1 ceasca zahar
• 3 linguri amidon alimentar
• ¼ lingurita sare
• un praf de scortisoara
• 2 lingurite esenta de vanilie
• 900 gr visine proaspete, curatate de samburi
• 2 linguri unt sau margarina Rama, taiat(a) in bucatele
• 1 ou, usor batut
• ½ ceasca gem de caise

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din placinta.
2. Pentru aluat, amesteca faina cu zahar si sare.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga apa rece, putin cate putin, amestecand pana vei obtine un aluat omogen.
3. Imparte aluatul in jumatate si infasora fiecare bucata de aluat in folie de plastic, apoi pune-le la rece pentru cel putin o ora (sau pana la 2 zile).
4. Pe o suprafata pudrata cu faina, ruleaza o bucata de aluat pana ce ajunge la grosimea de 3mm. Taie un cerc de diametru 28 cm si aseaza-l intr-o tava de placinte de 23 cm. Pune crusta la rece pana ce pregatesti fasiile de aluat.
5. Ruleaza a 2-a bucata de aluat la aceeasi grosime ca prima. Taie aluatul intr-un dreptunghi de 23 X 30 cm.Folosind un taietor de prajituri, taie 16 fasii (fiecare de 30 cm lungime si 1 ½ cm grosime.Aseaza fasiile intr-o tava de copt si da-le la rece pentru 10 minute.
6. Pentru umplutura, amesteca zaharul cu amidon, sare, scortisoara si vanilia, intr-un bol mare.Adauga visinele si amesteca-le.Toarna umplutura in crusta de aluat pregatita.Presara deasupra bucatele de unt/margarina si periaza usor cu ou marginile de aluat vizibile.
7. Aseaza fasiile de aluat peste umplutura, sub forma de zabrele, apoi periaza placinta cu ou.
8. Pune placinta la copt, pentru 1h-1h 30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu, iar zeama lasata de visine fierbe. Daca aluatul de deasupra incepe sa se rumeneasca prea repede, atunci acopera placinta cu folie de aluminiu si lasa placinta sa se coaca in continuare.
9. Cand este gata, lasa placinta sa se racesca putin.Intr timp incalzeste gemul si periaza placinta cu el, apoi lasa totul sa se raceasca.Placinta este si mai delicioasa alaturi de un glob de inghetata de miere sau vanilie.
http://www.gustos.ro/......isine.html

Placinta cu visine I
--------------------------------------------------------------------------------

Faina 180 g
amidon 180 g
zahar pudra 275 g
unt 300 g
oua 6 buc
visine 1 kg
zahar vanilat 1 plic
praf de copt 1/2 plic
lamaie 100 g
--------------------------------------------------------------------------------
Se amesteca 200 g zahar cu untul, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga cele 6 galbenusuri (unul cate unul), apoi se pune faina, amidonul, praful de copt stins in zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa. Albusurile se bat separat si se incorporeaza in compozitie. Se asaza compozitia intr-o forma unsa cu unt, se da tava la cuptor si se coace pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se asaza pe deasupra visinele curatate de samburi si se cerne peste ele restul de zahar amestecat cu zaharul vanilat, se da tava din nou la cuptor, pana ce placinta este gata. Se poate prepara cu orice fructe de sezon.

Placinta cu visine II
--------------------------------------------------------------------------------

Faina 300 g
zahar pudra 300 g
oua 5 buc
unt 200 g
zahar vanilat 1 plic
visine 700 g
--------------------------------------------------------------------------------
Din faina, unt, 100 g zahar, galbenusurile de ou si zaharul vanilat se prepara un aluat fraged, din care se intinde o foaie care se coace pe jumatate, se scoate din cuptor si se toarna pe deasupra compozitia preparata din cele 5 albusuri batute cu restul de zahar si in care s-au adaugat la sfarsit visinele, carora li s-au scos samburii. Se da tava din nou la cuptor si se lasa, pana ce placinta s-a copt. Se poate prepara si cu alte fructe ca: zmeura, capsuni, mere etc.

7 răspunsuri:
| KeepCalm a răspuns:

Faci placinta mananci din blat si pui visine jumatate de kg fiindca cealalta ai mancat-ohappy

| Locre a răspuns:

Eu personal nu fac, dar uite un site care te poate ajuta: http://www.bucataras.ro/retete/8371/placinta-cu-visine.html

| (¯`·._.·[ Bella ]·._.·´¯) a răspuns:

#
Ingrediente

ALUATUL:
500 gr faina 00,
100 gr zahar pudra,
250 gr unt, la temperatura camerei taiat cuburi,
2 oua batute usor,
1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina, in acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul nu a-l face sa creasca)),
coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala, scortisoara, vanilie etc),
putin lapte (cam 1/4 cana, chiar mai putin),
UMPLUTURA:
1 kg visine proaspete, spalate si curatate de samburi (pot fi si inghetate sau din conserva),
50 gr unt,
150 gr zahar,
2 linguri amidon,
condimente, eu folosesc 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir, 1/2 lingurita rasa (un varf de cutit) cardamon.
#
Mod de preparare

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului.
Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult!
Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.
UMPLUTURA:
Intre timp preparati umplutura pentru care aveti nevoie de:
1 kg visine proaspete, spalate si curatate de samburi (pot fi si inghetate sau din conserva), 50 gr unt, 150 gr zahar, 2 linguri amidon, condimente, eu folosesc 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita ghimbir, 1/2 lingurita rasa (un varf de cutit) cardamom.
Intr-o tigaie topiti untul si puneti visinele impreuna cu zaharul si condimentele si amestecati usor pana cand zaharul se dizolva,
apoi puneti cele 2 linguri de amidon, amestecati bine, apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tarta sau placinta cu diametrul de 26 cm si preincalziti cuptorul la 180 grade.

IMPARTIREA ALUATULUI SI TEHNICA DE IMPLETIRE:
Impartiti aluatul in doua parti egale. Presarati bine cu faina suprafata de lucru. Din jumatate de aluat intindeti o foaie care sa acopere peretii tavii. Din cealalta jumatate de aluat puteti intinde o foaie simpla care sa acopere suprafata placintei sau puteti face urmatorul lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulata pe care o taiati apoi pe latime in 12-14 fasii din care faceti o impletitura in felul urmator. Pe o planseta presarata cu faina asezati sase fasii la distanta egala astfel incat sa cuprinda diametrul tavii in care veti coace placinta. Indepartati capetele la trei dintre fasii, iar peste celelalte trei asezati inca o fasie de aluat. Aduceti la loc capetele primilor trei fasii, apoi indepartati celelalte trei fasii si asezati inca o fasie. Repetati procedeul pana ajungeti la capatul impletiturii, sper ca se intelege mai bine din poze.

Perforati fundul aluatului asezat in tava si turnati visinele impreuna cu tot sosul format.
Ungeti marginile cu galbenus batut cu putin lapte, apoi ajutandu-va de planseta asezati impletitura (prin alunecare) peste visine.
Taiati marginile in surplus, presati marginile impletiturii de foaia din tava.
apoi ungeti impletitura cu ou si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.
Cand este gata lasati placinta sa se raceasca de tot in tava si abia apoi taiati-o.

| isabella a răspuns:

Timp de preparare:
50 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
200 gr. unt sau margarina, 250 gr. faina, 5 oua, 250 gr. zahar, 1 plic praf de copt, arome, unt pentru uns tava, l kg. visine

Mod de preparare: Untul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecind usor, de jos in sus, albusurile batute spuma tare cu 150 gr. zahar. Compozitia se toarna intr-o tava (cam 30 x 30 cm.) si deasupra se aseaza (destul de des) fructele, dupa caz: visinile fara simburi, caisele sau prunele taiate sferturi. Se pune in cuptorul usor incalzit, la foc potrivit unde ramine pina se rumeneste usor - cca. 30 minute.
Se taie rece in patrate sau romburi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hey! Pentru placinta cu visine iti trebuie
130 gr unt
100 gr zahar praf
4 galbenusuri
250 gr faina
coaja rasa de lamaie
putina sare
praf de copt
pesmet sau gris
visine (sau alte fructe, dar cu visine iese cel mai bun)
225 gr zahar tos pentru batut cele 4 albusuri
Deci, cum se procedeaza. Se freaca impreuna untul cu zaharul praf. Apoi se adauga pe rand cele 4 galbenusuri si dupa ce s-au incorporat se adauga coaja rasa de lamaie, putina sare. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste unt si, cu ajutorul unei linguri de lemn se incorporeaza faina in unt.

Dupa aproximativ 3-4 minute se formeaza bila de aluat, care este cam moale si nu se poate intinde cu sucitorul. Se pune aluatul in tava de copt si cu ajutorul degetelor se intinde aluatul pesta toata suprafata tavii. Deasupra se presara pesmet (sau gris) si apoi se pun visinele deasupra. Eu am folosit visine din compot, pe care le-am scurs bine de tot inainte de a le pune la prajitura.

Peste visine am pus din nou pesmet( gris). Am lasat deoparte si am inceput sa bat albusurile cu zaharul tos. Cand a fost tare bine batut am pus albusul peste prajitura si am dat la cuptor. Se coace la foc mic pentru a nu se arde bezeaua.

Timp Preparare: 1 h 10 '

Întrebări similare