* Aluatul:
* 400 g faina(eu am pus 460),
* 150 gr miere,
* 150 gr zahar,
* 50 g unt,
* 50 ml lapte,
* un ou,
* o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
* Pentru crema:
* 1/2 l lapte,
* 100 g unt sau margarina,
* 70 g gris,
* zeama si coaja de la o lamaie mare,
* zahar vanilat,
* 2 linguri zahar tos pentru gris si 2 de zahar pudra sa se amestece cu untul.
* gem de caise
Mod de preparare
Intr-un castron smaltuit se pune mierea, zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece). Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi)
Crema de gris:
Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa. La sfarsit se adauga zaharul tos. Se lasa se raceasca. Intre timp se freaca untul cu zaharul. Dupa ce s-a mai racit grisul se amesteca cu untul (adaugati pe rand cate o lingura).
Asamblarea:
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
un rand de gem (gem de caise am pus)
o foaie de prajitura cu miere
un rand de crema cu gris
o foaie de prajitura cu miere
Nu stiu sigur cat de bine e... dar...
LisaJulie întreabă: