Eu am o reteta de punch jamaican cu rom uite cum se face:
Ingrediente:
150 ml suc de lamai verzi proaspat stoarse
450 ml rom jamaican
600 ml suc de fructe exotice (la cutie de carton)
100 g zahar
rondele de ananas, portocale sau lamaie verde pentru decor
gheata zdrobita
Mod de preparare
Se pune o oala cu 300 ml apa la fiert, se adauga zahar in apa clocotita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa apoi la racit;
Se toarna siropul de zahar racit intr-un borcan mare, in care se adauga sucul de lamai verzi, romul si sucul de fructe, se pune capacul si se agita bine;
Se pune gheata in pahare din belsug si se toarna punch-ul, decorandu-se cu rondelele din fructe.
Punch jamaican cu rom este o bautura excelenta pentru petreceri vara sau clipe de relaxare cu gandul la vacantele trecute si viitoare. Este bine sa stai intr-o companie prietenoasa la o vorba cu prietenii si la un pahar de punch jamaican cu rom, care are darul de a insenina atmosfera si de a fluidiza ideile. Exista o singura formula adevarata pentru aceasta traditionala bautura jamaicana, punch jamaican cu rom: 1 parte acru (suc de lamaie verde), 2 parti dulce(sirop de zahar), 3 parti alcool (rom) si 4 parti lichid (suc de fructe).
Ingrediente
150 ml suc de lamai verzi proaspat stoarse
450 ml rom jamaican
600 ml suc de fructe exotice (la cutie de carton)
100 g zahar
rondele de ananas, portocale sau lamaie verde pentru decor
gheata zdrobita
Mod de preparare
Se pune o oala cu 300 ml apa la fiert, se adauga zahar in apa clocotita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa apoi la racit;
Se toarna siropul de zahar racit intr-un borcan mare, in care se adauga sucul de lamai verzi, romul si sucul de fructe, se pune capacul si se agita bine;
Se pune gheata in pahare din belsug si se toarna punch-ul, decorandu-se cu rondelele din fructe.
Punch de fructe.:
Ingrediente
1 litru de suc proaspat de portocale
1 litru de suc de merisoare indulcit
0, 5 l de suc de ananas
1 ceasca de suc de limeta sau suc de la 5-6 limete proaspete
1 litru de bautura de ghimbir, racita
Cuburi de gheata
Pasi
Raciti toate ingredientele, daca se poate. Aceasta regula nu este cruciala, dar ajuta la mentinerea acidului din bautura de ghimbir si face ca mai putina gheata sa se topeasca si sa dilueze punch-ul.
Combinati sucurile de fructe intr-un bol de punch si amestecati bine.
Amestecati sucul de ghimbir usor si incet, incercand sa nu eliberati prea mult acid.
Gustati din punch si mai adaugati suc daca este nevoie.
Puneti cuburile de gheata in bolul cu punch si serviti.
Se fierbe apa. Apoi se toarna intr-un vas, se ia un pachetel de ceai si se pune sa se faca ceai. Dupa ce s-a facut ceaiul se toarna in vas suc de portocale.Se ia o lamaie, se taie in jumate si se stoarce tot sucul din ea.Se toarna intr-un pahar. Ca sa fie mai gustos, pui o felie de portocala.
DaciaRomania întreabă: