Poti sa ai de ales intre varianta lui Jamie
http://www.culinar.ro/......-jamie.htm
si cea a Kristinei
http://cristina-k.blogspot.com/2009/02/rosbif-roast-beef.html
Incercata reteta si reusita
Spor la treaba si pofta buna
http://www.gustos.ro/retete-culinare/fripturi/roast-beef-mediteranean.html
Sau friptura de vaca
uite o reteta
Timp de preparare:
3 h30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
1, 200 kg. pulpa de vaca, 100 gr. slaninuta, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 4-5 catei de usturoi, 1 dl ulei, piper boabe, 1 foaie dafin sau putin cimbru tocat, sare
Mod de preparare:
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara dindu-i o forma lunguiata si se lasa 10-15 minute. Se pune apoi intr-un vas cu ulei incins pe foc si se rumeneste pe toate partile. Se adauga ceapa si morcovul taiate in rondele subtiri, se calesc usor, dupa care se pun doua pahare de supa de oase sau apa, piperul boabe, foaia de dafin sau cimbrul. Se acopera vasul cu un capac si se pune in cuptor la foc mic pentru 3 ore, intorcindu-se friptura de cite ori este nevoie. Cind carnea este fiarta, se scoate capacul ca sa se poata rumeni. Se indeparteaza sfoara si se taie friptura in felii care se aseaza pe un platou. Sosul degresat se toarna peste friptura.
Se serveste fierbinte cu pireu de cartofi, sote de morcovi sau legume fierte si stropite cu unt
Pofta Buna
anonim_4396 întreabă: