Eu am o reteta foarte simpla
INCREDIENTE :
Jumatate kg biscuiti Petit Beurre
Jumatate kg rahat
10 linguri apa
3sau 4 linguri cacao
o cana zahar( 200 g)
mirosuri
o bucatica unt( cam 75 grame)
Preparare : Intr-o oala ( oala sa fie pe aragaz la foc potrivit)se pun 10 linguri apa cu tot zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Apoi adaugi cacao, rahatul tocat cubulete mici, mirosurile si untul si amesteci bine.
Apoi adaugi biscuitii cubulete( eu iti recomand sa sfarami in mana biscuitii pentru ca daca incerci sa ii tai cu cutitul te vei chinui ceva timp )
Amesteci foarte bine astel incat atat biscuitii cat si rahatul sa fie bine imbibati in siropul facut la inceput( din apa, zahar etc)
Intinzi pe masa o folie de ciolofan si rastorni compozitia pe lung, cat mai aproape de marginea ciolofanului.rulezi compozitia in ciolofan, ii dai o forma frumoasa cu mana ( trebui sa iti iasa ca o bagheta mai grosuta) si il lasi sa se raceasca.
P.S.: daca dupa ce ai adaugat biscuitii sosul acela nu iti ajunge mai adaugi putin lapte ( iti trebuie ceva putere ca sa amesteci ft bine)
Sper sa iti iasa
Bon Appétit!
Buna uite cum fac eu
cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop), lapte, adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan ( daca ai hartie de pergament poti sa o pui in tava de chek si o presezi bine si apoi o dai la rece) cat sa rulezi un baton mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succes ast sa ne servesti daca ai forma de bradut poti face si braduti, din acelasi aluat
Buna te poti informa aici http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/salambiscuiti/index-ro.html
Hei! mersi pentru funda ma bucur ca te-am ajutat
Sper ca ti-a iesit salamul asa cum trebuie si ca ti-a placut :*
Http://retete.eva.ro/desert/salam-de-biscuiti-articol-15119.html
http://gospodini.blogspot.com/2010/01/salam-de-biscuiti.html
uite cateva retete
salamul de biscuiti se poate face usor pentru ca pui ce ai
laptele poate fi inlocuit cu apa
untul cu margarina
se poate pune gem, dulceata, nuci, stafide
la sfarsit il poti trece prin nuca de cocos
Bună, Rina!
Uite un site... sper să te ajute
http://www.e-reţete.ro/reţete/salam-de-biscuiţi
Numai bine!