La reteta lui @pluscus mai adaug ca, tot timpul trebuie sa amesteci zaharul pana devine maroniu. Nu de alta, dar pe urma se fac niste cocoloase tari ca sticla.
Caramelizare zahar, cand a capatat o culoare maronie se mai adauga zahar si apa, pana se topeste, se adauga rom si se fierbe pana iese o consistenta mai densa, siropoasa. Atat.
Crema caramea foarte buna
250g zahar
5 linguri de faina
500ml lapte
un pachet de margarina
cacao
Mod de preparare :
Zaharul se pune la caramelizat, se adauga faina, amestecand continuu, apoi laptele si cacaua si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. La sfarsit se adauga margarina.
Se foloseste la tort sau la orice prajitura de tip pandispan.
Http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14326/S-O-S-CARAMEL/
Se ia zaharul ssi se topeste-se caramelizeaza intr-o ccratita cu fund bun pana ce zaharul isi schimba culoarea, devenind brun-auriu, apoi se pune o cantitate de apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert, astfel incat apa sa se transforme intr-un sirop mai gros.
Atentie! daca lasi prea mult la fiert sau daca e prea putina apa cand se va raci siropul caramel se va intari de tot.
oceanoflove întreabă:
User252426 întreabă: