Se topeşte untul într-o tigaie. Se încorporează faina, amestecând cu o lingură de lemn. Se pune apa puţin câte puţin, continuând amestecarea. Se sărează şi se piperează. Se trage tigaia de pe foc şi se adaugă 1 gălbenuş, care se încorporează rapid în sos.
Ingrediente sos:
30-40 gr unt
2 linguri faina
1/2 litru lapte
100 gr smantana
zeama de la 1/2 lamaie
patrunjel verde
sare, piper alb
Sos Bechamel: Punem la topit untul si faina la foc si le infierbantam fara ca faina sa isi schimbe culoarea (la foc mic ), si stingem cu 1/2 l lapte fierbinte adaugat treptat avand grija sa nu faca cocoloase.Se pune sare, piper alb dupa gust si zeama de la 1/2 lamaie si patrunjelul tocat iar mai apoi adaugam si 100 gr smantana.
O reteta foarte gustoasa de la http://bucatareselevesele.blogspot.com/
Uite o propunere şi de la mine. Sper să-ţi fie de folos. http://www.copolovici.ro/blog/de-gustibus/casarecce-al-salmone/