Se face un `Sos Alb Clasic` din 25 g unt, 25 g faina ( o lingura mare cu varf ), 200 ml lapte ( un pahar ), sare, piper (de preferinta alb) la care se adauga 50 - 100 g branza rasa Cheddar,
sau 4 linguri parmezan proaspat ras. Preparam "sosul alb clasic" astfel: Se topeste untul, apoi se adauga faina si se prajeste usor, amestecand continuu, pana se dezlipeste de marginea tigaii. Se adauga gradat laptele, amestecand bine pentru a elimina cocoloasele. Dupa ce ati incorporat tot laptele se amesteca bine cu telul pana ce sosul se leaga si devine omogen. Apoi se mai fierbe la foc mic 2 min, amestecand. Adaugati sare si piper dupa gust. Se amesteca sosul fierbinte cu branza si se omogenizeaza bine.
silvia_6803 întreabă:
mjhtonight întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Foartesecret întreabă:
LisaJulie întreabă: